Iznio svoj dio priče
36

Oglasio se Carević nakon slučaja "rukavice", Crnogorci mu poručili nek brani za Srbiju i da ne dolazi

S. G.
Golman Lazar Carević izazvao je pravi skandal u reprezentaciji Crne Gore nakon što je odbio da se pojavi na okupljanju ove selekcije zbog pritisaka navijača oko rukovica koje je nosio, a koje su bile u bojama zastave Srbije.
Carević je pomenute rukavice nosio za vrijeme utakmice sa Bugarima u kojoj je Crna Gora slavila s 1:0.

Njemu je Srđan Kljajević, inače pomoćnik selektora Miodraga Radulovića, rekao da "ne dolazi ako namjerava da brani u tim rukavicama" i da "ide da brani za Srbiju". O svemu se sada oglasio i sam Carević.

"Na prošlom okupljanju, na utakmici sa Bugarskom, nosio sam iste rukavice kao na meču sa Srbijom, one tada nisu bile upitne. Što se tiče samih rukavica, taj model koristim godinama i moji sponzori mi iste šalju. Uostalom, iste nose i Marc ter Stegen i Emiliano Martinez", rekao je Carević.

Golmana Vojvodine nije bilo na okupljanju nacionalnog tima, a selektor Miodrag Radulović je izjavio da treba pitati Carevića zašto nije došao.

"Licemjerno je da selektor Radulović mene poziva da objasnim zašto nisam došao, nakon intenzivnog razgovora koji je trajao skoro mjesec. Za razliku od njega, ja smijem reći istinu. Prilikom našeg razgovora, prije 20 dana je znao da neću doći, a tada smo se dogovorili i da preskočim ovo okupljanje", rekao je.

Carević se nakon toga osvrnuo na ono što se događalo 27. marta na stadionu pod Goricom.

"Što se tiče događaja koji se 'slučajno' desio protiv reprezentacije Srbije, bio sam šokiran da moji navijači vrijeđaju mene i moju porodicu, kao nekoga ko nikada nije napravio niti jedan prekršaj u reprezentaciji.

S druge strane, sve mi je to bilo smiješno što čujem i vidim ispred sebe. Nakon utakmice kada sam shvatio šta je pravi povod za takvo divljaštvo, bilo mi je smiješno i u nevjerici sam čitao šta je pravi razlog zbog čega su oni bili revoltirani", ističe golman i dodaje:

"Reprezentaciju sam doživljavao kao borbu za svoju državu, a ne kao političku jazbinu. Međutim, sva ova priča je nebitna i smiješna", poručuje Carević za crnogorske medije.