Selektor ga već otpisao
123

Skandal u reprezentaciji Crne Gore: Golman napustio ekipu zbog rukavica u bojama zastave Srbije

S. G.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Golman Vojvodine Lazar Carević nije se pojavio na reprezentativnom okupljanju selekcije Crne Gore uoči utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Njemačkoj.

Razlog njegovog ne dolaska na okupljanje je taj što je u jednoj utakmici nastupao u rukavicama sa bojama zastave Srbije, zbog čega je trpio veliki pritisak javnosti.

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović ističe kako za reprezentaciju igraju samo oni igrači koji to žele i zaslužuju.

"Carević se nije pojavio na okupljanju. Koji je razlog, morat ćete njega pitati. Moje je, kao selektora, da vrednujem učinak na terenu i pozivam igrače koji to zasluže učinkom u svojim klubovima. Među takvima je bio i Carević, dobio je poziv, jer je igrama zaslužio, a svaka druga osjećanja me ne interesuju. Uostalom, igranje za reprezentaciju je dobrovoljno, mogu da nastupe samo oni koji zaslužuju i žele", ističe Radulović.

Carević je član Vojvodine, a u karijeri je svojevremeno branio u omladinskim kategorijama Barcelone. Prve golmanske korake napravio je u crnogorskom Grbalju.

Reprezentaciju Crne Gore u ovom mjesecu očekuje kvalifikacioni meč sa Mađarskom u Podgorici 17. juna, a tri dana kasnije će također na domaćem terenu odigrati prijateljski duel sa Češkom Republikom.

Sokolovi su nakon dva kola u kvalifikacijama za EURO na omjeru od jedne pobjede i jednog poraza. U grupi sa njima su još i reprezentacije Srbije, Bugarske, Litvanije i Mađarske.

Standings provided by Sofascore