Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala Klix-e za vijest, makar i vrlo tuznu... Ode jos jedan istinski velikan, covjek po kome su mnogi raspoznavali FK "Zelju", grad Sarajevo, Bosnu nam i Hercegovinu. I sam spadam medju takve: vjerovatno prvo fudbalsko ime koje sam naucio. Govorili su....Ima jedan u "Zelji", mreze probija, tandem mu Edin Spreco!? Tako sam ja zavolio fudbalsku igru. Zahvaljujuci Josipu Bukalu, mostarskom BMV-u i jednoj sjajnoj generaciji fudbalskih sharmera tuzlanske "Slobode ".... Neka ti je vjecna Hvala. :(
pocivo u miru! ko je mafijas na slici 8?
Jozo je imao najveće srce od svih fudbalera Želje i to svih vremena. Nije znao za tremu. Ja sam tada visio i na treninzima Želje, a ne samo na utakmicama. Što se tiče slobodnih udaraca mogu reći sljedeće: Tada je lopta bila teža i u živom zidu je vladao veliki strah kad Bukal puca. Znalo se desiti da igrač iz živog zida pogođen Bukalovom bombom padne kao pokošen. Ali, Jozo to nije zloupotrebljavao i nastojao je naći rupu u zidu. Imao je najači udarac na svijetu. A tek skok i igra glavom....
A što se tiče ponašanja i odnosa nekih ljudi prema njemu u toku i poslije rata mogu to samo pripisati takvom vaktu kad: "Pametni zašute, budale progovore, a fukara se obogati". Ovim današnjim navijačima Želje potpuno iskreno kažem da je Bukal bio legenda nad legendama, sa srcem kao Trebević. Jozo Bukal i Vahidin Musemić, dva rivalska centarfora, ali veličine ovog grada. Pokoj duši Josipu Bukalu.
Otac mi je pričao da je Bukal bukvalno cijepao mrežu koliko je jak šut imao... a na jednoj utakmici je toliko jako opucao da je i stativa pukla ( tad je bila još drvena)! Veliki igrač! Pokoj mu duši.
Mrtvi su mrtvi, što im ruku ne pružiše dok su živi i bili... Neka ti je laka zemlja bosanska Jozo.
Velika legenda sigurno.
Grad Sarajevo i FK Zeljeznicar su se ogrijesili o ovome covjeku, posebno u toku rata kada su ga tjerali da kopa rovove pored toliko manekena tzv. branitelje grada koji su sepurili u maskirnim uniformama po kaficime. Zeljo je morao i trebao da bolje tretira ovu legendu, ali nazalost nije. Neka ti je laka ova nasa bosanska zemlja, takav igrac kao ti nece vise nikada zaigrati za Zelju. Rest in peace legendo!