Ima podršku igrača
36

Odluka o ostanku Di Matea na klupi Chelseaja na kraju sezone

FENA
Di Matteo (Foto: AFP)
Di Matteo (Foto: AFP)
Menadžer Chelsea Roberto Di Mateo moraće da sačeka do kraja sezone da bi saznao da li će ostati na klupi "Plavaca".

Londonski tim počeo je da bilježi značajno bolje rezultate od kada je Di Mateo zamijenio Andrea Villas-Boasa, ali na privremenoj osnovi, a sve je kulminiralo ukupnim trijumfom od 3:2 nad Barcelonom i plasmanom u finale Lige prvaka, u kojem će 19. maja igrati protiv Bayerna.

Na 15 utakmica, na koliko je italijanski stručnjak, inače bivši igrač Chelsea, vodio "Plavce", tim je ostvario deset pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz. Ipak, i pored tih rezultata, izvršni direktor Chelseaja Ron Gourlay je negirao mogućnost da Di Mateo uskoro dobije stalni ugovor, i istakao da vlasnik kluba Roman Abramovič i tehnički direktor Michael Emenalo razmatraju i druge opcije.

"Sačekaćemo do kraja sezone da bismo donijeli odluku. Robi je uradio nevjerovatan posao, ali se držimo svojih odluka. Ne želimo da nekome stvarmao dodatan pritisak, već je dovoljno veliki. Rekli smo već da ćemo napraviti analizu svega na kraju sezone i povodom toga se ništa nije promijenilo. Vidjećemo kako će proći naredne utakmice pa ćemo tada sjesti, kao što je i ranije bilo planirano", rekao je Gourlay.

Di Mateo ima veliku podršku igrača Chelsea.