Nogomet
8

Di Matteo i zvanično menadžer Chelseaja u naredne dvije godine

FENA
Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo imenovan je za stalnog menadžera Chelseaja, a dvogodišnji ugovor je potpisan tri nedjelje nakon što je pod njegovim vodstvom londonski klub prvi put trijumfovao u Ligi prvaka, prenosi Tanjug. Di Matteo, bivši igrač Chelseaja, zamijenio je Portugalca Andre-Villasa Boasa i bio je privremeno rješenje u posljednjih 11 kola Premijer lige.

Izvršni direktor Ron Gourlay istakao je da je Italijan odradio odličan posao u protekloj sezoni, tako da se nada da će se odlična saradnja nastaviti.

"Robertov kvalitet je nesporan i drago nam je što će nastaviti da sarađuje sa nama. Odlično je radio sa momcima i samo treba tako da nastavi. Odlučilo smo da ga angažujemo zbog odličnih rezultata", rekao je Gourlay.

Di Matteo je i sam priznao da je sretan što će nastaviti da vodi momke u plavom.

"Izgleda da sam dobro obavio posao čim sam zaslužio da ostanem na klupi. Čeka nas nova sezona i treba nastaviti sa dobrim rezultatima i napornim radom. Na nama je gradimo još više i još bolje, a ja ću uz to planirati budućnost", rekao je Di Matteo.

Potvrdio se kao veoma uspješan, jer je ekipu vodio do trofeja FA kupa i titule prvaka Evrope osvojene u finalu protiv Bayerna 19. maja u Munchen nakon boljeg izvođenja penala.