Timovi u izolaciji
54

Odgođene dvije utakmice Lige prvaka zbog koronavirusa

K. H.
Detalj iz prvog meča između Real Madrida i Manchester Cityja (Foto: EPA-EFE)
Detalj iz prvog meča između Real Madrida i Manchester Cityja (Foto: EPA-EFE)
Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida te Juventusa i Lyona odgođene su zbog pandemije koronavirusa.
Odluka o odgađanju meča između Manchester Cityja i Real Madrida donesena je u saradnji s UEFA-om, a glavni razlog leži u činjenici da će igrači Kraljevskog kluba morati biti u izolaciji 15 dana nakon što je u njihovom košarkaškom klubu potvrđen prvi slučaj koronavirusa.

Kako nogometaši i košarkaši treniraju u istom trening kampu, ekipa Zinedinea Zidanea narednih 15 dana morat će provesti u izolaciji, a iz tog razloga donesena je i odluka da se uzvratni susret osmine finala odgodi.

Iz Manchester Cityja su poželjeli brz oporavak nogometašima i košarkašima Real Madrida, a također su poručili da će više informacija o terminu igranja ove utakmice biti poznato uskoro.

Prvi meč pripao je Manchester Cityju koji je na Santiago Bernabeu stadionu slavio rezultatom 2:1.

Također, u međuvremenu je otkazan i meč između Juventusa i Lyona, također iz istog razloga nakon što je među igračima Stare dame zabilježen prvi slučaj koronavirusa, a zarazio se defanzivac Daniel Rugani.