Nogomet
0

Od Ronalda se sa žaljenjem oprostili UEFA, Ibrahimović, Kaka, Iniesta...

Totalsport
Ronaldo (Foto: AP)
Ronaldo (Foto: AP)
"Ronaldo je napustio nogomet. Naslov pobjednika Lige prvaka rijedak je trofej za kojim može žaliti", napisali su na službenim internetskim stranicama Evropske nogometne federacije (UEFA).

"Njegova je zvijezda na evropskom nogometnom nebu blistala više od decenije. Nastupajući za PSV, Barcelonu, Inter, Real Madrid i Milan zabio je 273 gola u 402 službene utakmice", navodi Uefa.com o 34-godišnjem brazilskom nogometašu koji je u ponedjeljak zaključio igračku karijeru.

Osim naslova evropskog klupskog prvaka, nedostaje mu, međutim, i većina drugih na klupskom planu: južnoamerički, brazilski, talijanski, holandski... Velikog su igrača, u mnogim slučajevima i vlastitog uzora, dirljivim porukama pozdravili i mnogi veliki igrači.

"Danas je zbogom rekao jedan od najvećih igrača svih vremena", napisao je na svom Facebook-profilu Barcelonin veznjak Andres Iniesta.

Arsenalov Španac Cesc Fabregas putem Twittera ja poručio da je ovaj ponedjeljak "nogometni dan žalosti", dok je Realov Brazilac Kaka zahvalio sunarodnjaku riječima: "Hvala ti na svemu što si učinio za sport, nogomet, Brazil i za hiljade ljudi!"

"Otišao je jedan od najboljih nogometaša u historiji. Ronaldo je bio najkompletniji igrač kojeg sam ikad vidio", rekao je talijanskim novinarima švedski centarfor Milana Zlatan Ibrahimović.