Alen Škoro poručuje iz Meksika
0

"Od bivših saigrača očekujem vitešku borbu"

Piše: E. Isanović
Kada je Alen Škoro igrao sarajevske derbije, svjetla reflektora često su se fokusirala upravo na njemu. Od njega se tražilo da bude igrač odluke. Često bi odgovorio takvim izazovima. Pred novi sudar Sarajeva i Želje nekadašnja "bordo desetka" javila se iz Meksika.

U raspoloženom tonu Škoro je za Sarajevo-x.com kazao: "Derbi je najvažnija utakmica za svakog igrača, bez obzira na kojoj poziciji se klubovi trenutno nalaze. Siguran sam da će navijači prirediti odličnu atmosferu, naročito zbog činjenice da već dvije godine čekaju dvoboj na Koševu."

Podsjetimo, prošle godine ova utakmica igrala se bez gledalaca.

Škoro naglašava da prati nastupe bordo tima, te da u sudaru s najljućim rivalom očekuje pobjedu.

"Kao bivši igrač FK Sarajevo, mogu samo poželjeti sve najbolje, kako igračima, tako i navijačima kluba. Nijedan igrač ne može odigrati lošu utakmicu kad vidi dekor na tribinama koji će, vjerujem, i ovog puta biti na vrhunskom nivou. Neka to bude istinski praznik! Od nogometaša Sarajeva očekujem vitešku borbu, s ciljem da budu bolji, uspješniji. Ako ispune ovaj preduslov, a vjerujem da hoće, pobjeda neće doći u pitanje. Sa nova tri boda osigurali bi nastup u Evropi. Ja im to od srca želim", zaključio je Škoro.