Nerealno visok poraz od Sparte
0

Torlak: Navijači mi poručuju da su uz nas i kada gubimo

Piše: Edin Isanović
Sedin Torlak (Foto: fcsarajevo.ba)
Sedin Torlak (Foto: fcsarajevo.ba)
Kao što je poznato tim sa Koševa u 3. pretkolu Evropske lige poražen je u Pragu od Sparte sa visokih 5-0. Pristalice Sarajeva posebno boli što su lagano primljena posljednja dva gola, i to u sudijskoj nadoknadi.

Kapiten koševskog premijerligaša Sedin Torlak naglašava da rezultat na Generali Areni nije realan odnos snaga na terenu.

"Kada vidite konačan rezultat on je zaista visok, ali nije realan ako napravite paralelu šta se sve dešavalo na terenu. Nogometaši Sparte su odlično otvorili meč i ranim vodstvom stekli dodatno samopouzdanje. No, mi smo uskoro nakon toga mogli izjednačiti. Nažalost, nismo. Kasnije smo primili još jedan pogodak, ali smo opet imali priliku da se vratimo. Nismo! Poslije trećeg gola stvari su krenule naopako“, kaže za Sarajevo-x.com Torlak.

Stoper bordo tima podvlači da ga veseli što podrška, bez obzira na visok poraz, dolazi sa svih strana.

"Svi mi ističu da nismo igrali loše, da je bilo previše pehova. Ono što me posebno ohrabruje jeste činjenica da svima onima kojima je bordo boja blizu srca kažu kako trebamo dići glavu i da život ide dalje. Nazovu me i kažu: 'Samo da znate da smo uz vas i kada gubite, ne samo kada pobjeđujete'. Malo nam s razlogom zamijeraju četvrti i peti gol, ali svi daju ogromnu podršku. To nam zaista treba. Posebno mladim igračima. Hvala svima“.

Torlak naglašava da će u uzvratnoj utakmici ,koja je na programu u četvrtak na Koševu, igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi obradovali pristalice bordo boje i časno se oprostili od Evrope.

"Bez ikakvog pretjerivanja i laskanja imamo fantastične navijače. Tokom svih 90 minuta u Pragu čuo sam njihovu pjesmu. Skandirali su nam i na kraju utakmice. Daćemo sve od sebe da ih obradujemo u revanšu. Bilo bi lijepo kada bi se od međunarodnog takmičenja oprostili pobjedom. Nerealno je da kažem da možemo dati pet golova, ali možemo dokazati da je u Pragu bio samo loš dan“.

Vođa tima sa Koševa apostrofira da je Kweuke odličan nogometaš, da je postigao tri gola, ali napominje da je čuvao i kvalitetnije.

"Tačno je da je Kamerunac tri puta matirao našeg golmana i da je igrač od reputacije. Ipak, meni je teže bilo čuvati Traorea iz Cluja prije dvije godine. Možda sam odigrao ispod očekivanja zbog povrede, ali i zbog činjenice da sam već imao jedan žuti karton“.

Na kraju je Torlak prokomentiarisao šanse Sarajeva u Premijer ligi i Kupu BiH.

"U postojeći igrački kadar, povratak Škore i Pehlića, te eventualno dva pojačanja možemo mnogo toga napraviti u domaćem prevenstvu i Kupu BiH. Uostalom cilj bordo tima svake godine je trofej. S obzirom da od 2007. nismo osvojili titulu, a od 2005. kup mislim da je vrijeme da u jednom takmičenju dotaknemo vrh. Izuzetno je važno da ne bude turbulencija u Upravi kao u predhodne dvije godine. Ako dobro startamo, nastavak će biti komotniji", zaključio je Sedin Torlak, kapiten i ljubimac navijača Sarajeva.