Neuspjeh Đavola
91

Očajni Manchester United ispao iz Lige prvaka, kraj i za Galatasaray

N. M.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda okončali su svoj katastrofalni nastup u Ligi prvaka već nakon grupne faze, pošto su večerašnjim porazom od Bayerna (1:0) takmičenje u grupi A završili na posljednjem četvrtom mjestu.

Večeras su Crveni đavoli dočekali Bavarce na Old Traffordu, a za prolaz im je trebala pobjeda uz remi u okršaju Copenhagena i Galatasaraya na Parkenu.

Na kraju smo bili daleko od tog scenarija i iz ove grupe su u osminu finala Lige prvaka prošli Bayern i Copenhagen, pošto je danski klub savladao Galatasaray s 1:0 u direktnom obračunu za drugo mjesto.

Bayern je bio bolji rival na terenu od početka utakmice i u prvom poluvremenu je prijetio preko Harryja Kanea i Leroyja Sanea, ali ipak bezuspješno.

Peh je United zadesio u finišu prvog dijela jer je Harry Maguire zbog povrede morao napustiti teren. U drugom dijelu nismo gledali previše drugačiju sliku na terenu jer nije bilo mnogo uzbuđenja, ali je Bayern u 71. minuti ipak stigao do pogotka.

Odigrali su tada Bavarci sjajnu akciju, Kane je na kraju lijepo asistirao za Kingsleyja Comana, a on matira Andrea Onanu za 1:0!

Za pobjedu Copenhagena na Parken stadionu pogodio je Lukas Lerager u 58. minuti, a tako je danski prvak potpuno neočekivano u jako teškoj grupi izborio drugo mjesto i osminu finala.

Treba reći i da je Copenhagen utakmicu završio s deset nogometaša jer je drugi žuti karton u finišu zaradio strijelac gola Lerager, koji je tako isključen.

Bayern je završio prvi u grupi sa 16 bodova i može se nadati povoljnijem žrijebu osmine finala, Copenhagen je drugi sa 8, Galatasaray treći s 5 bodova i ide u Evropsku ligu, dok je evropska sezona gotova za Manchester United, koji je osvojio tek 4 boda.

Rezultati i strijelci:

Grupa A:

Manchester United - Bayern 0:1 (Coman 71')

Copenhagen - Galatasaray 1:0 (Lerager 58')

Tabela: