Nogomet
0

Obradović: Olimpic shvatamo maksimalno ozbiljno

Klix.ba
Marko Obradović
Marko Obradović
Napadač Marko Obradović u ovoj sezoni pruža najbolje partije od dolaska u Radnik iz Bijeljine.

Uvijek besprijekorno spreman, snažan u duelu, od početka ove sezone je u svoju igru ubacio dodatne elemente koji ga čine jednim od najboljih napadača u Premijer ligi. Golovi stižu kao šlag na tortu.

Priliku da nastavi sa izuzetnim partijama u ovoj polusezoni Obradović će imati u nedjelju od 15 sati na Otoci protiv Olimpica.

"Očekuje nas teško gostovanje ekipi Olimpica. Njihovo mjesto na tabeli nije prava slika kvaliteta njihovog tima. Mi ih shvatamo maksimalno ozbiljno, a uz pravi pristup i zalaganje svih u timu možemo doći do pozitivnog rezultata. Kod nas nema pritiska, a svakako da ćemo dati sve od sebe da budemo u 6 ekipa i uđemo u Ligu za prvaka", kaže Obradović.

Prvotimci Radnika su tokom prvenstvene pauze boravili na Zlatiboru, a špic Bijeljinaca smatra da je za vrijeme pauze dosta urađeno.

"Pauzu smo iskoristili da se bolje upoznamo sa novim šefom stručnog štaba Miloševićem i njegovim zamislima. Atmosfera u ekipi je odlična, a siguran sam da ekipa iz dana u dan napreduje i da ćemo igrati sve bolje. Svaki trener ima svoje zahtjeve koje se trudi da prenese igračima i implementira u igru tima. Na igračima je da zahtjeve trenera usvoje i da ostvarimo dobre rezultate na terenu", zaključuje popularni Obrad.

U dosadašnjem toku sezone Obradović je postigao 4 pogotka u Premijer ligi.