Nogomet
4

Obradović: Rad i zajedništvo donose rezultate, Vitez zaslužuje naše poštovanje

Klix.ba
Marko Obradović
Marko Obradović
O Marku Obradoviću je tokom ove četiri godine koliko igra u Radniku rečeno i napisano sve, ali najbolju ocjenu njegove igre i odnosa koji ima prema plavom dresu iz utakmice u utakmicu daje Radnikova vijerna publika. Dugo na Gradskom stadionu jedan igrač nije dobio aplauz kakav je ispratio plavu šesnaesticu iz igre u devedesetoj minuti utakmice sa Mettalegeom prilikom izmjene i ulaska Aleksandra Glišića na teren. Duže od minute su trajale ovacije trenutno najboljem igraču bijeljinskog tima, koji u narednom kolu Premijer lige BiH igra protiv Viteza.

"Podrška publike mnogo znači i ja to stalno ističem. Bijeljinska publika je uvijek objektivna, a koliko god aplauzi prijali, oni su istovremeno još veći motiv, ali i obaveza da nastavim s kvalitetnim radom. I sada pozivam publiku da dođe u što većem broju i da bude naš dvanaesti igrač protiv Viteza. Ovo nam je posljednje kolo kod kuće u jesenjem dijelu i mi ćemo dati sve od sebe da obradujemo našu vjernu publiku", rekao je za zvaničnu klupsku stranicu Marko Obradović.

Sljedeća prilika da obraduje navijače na Gradskom stadionu je već u subotu, kada u Bijeljinu stiže Vitez.

"Vitez je jako neugodna gostujuća ekipa sa odličnim trenerom i istim takvim kolektivom. Bolji su u gostima nego na domaćem terenu, isto kao i mi. Imaju dobrih pojedinaca i u odbrani i u napadu. Za ekipu Viteza već duže vremena sa uspjehom igraju dva bivša igrača Radnika, koji su jako kvalitetni i lideri te ekipe, a to su Marko Jevtić i Armin Kapetan. Mi poštujemo svakog našeg protivnika, utakmica sa Metallegheom je pokazala da nema opuštanja ni protiv koga. Nećemo nikome da prijetimo, mi ćemo u igru ući maksimalno motivisano i sigurno da ćemo dati sve od sebe da bodovi ostanu u Bijeljini. Moramo biti jako oprezni i boriti se za svaku ničiju loptu ako želimo sva tri boda", pozvao je na oprez Radnikov najubojiti igrač.

Za kraj razgovora je Obradović istakao da su svi rezultati Radnika plod ogromnog rada.

"U svaki trening i utakmicu ulazim sa sto posto svojih mogućnosti, baš kao i moji saigrači. Uvijek postoje dani kada prosto ne ide, kao na primer protiv Mettaleghea. Nogomet je kolektivna igra i na utakmici iz dobrog kolektiva uvijek iskoči neki pojedinac. Nekad sam to ja, nekad je neko od mojih kolega. Uglavnom, rezultati su posljedica našeg rada i zajedništva. Moj posao je da dajem golove i trudim se da svaku utakmicu dajem svoj doprinos ekipi. Tek smo na pola puta, sezona je jako duga i ne smijemo se opuštati ni jednog momenta", završio je Obradović.

Utakmica Radnik – Vitez se igra u subotu sa početkom u 13:00 sati.