Nogomet
8

Obradović pred utakmicu protiv Željezničara: Nema favorita, pun stadion je naša prednost

Piše: D. B.
Marko Obradović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Marko Obradović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Radnik danas dočekuje Željezničar u okviru 11. kola Premijer lige BiH, a nogometaš bijeljinskog tima Marko Obradović je uvjeren u pozitivan rezultat.

Obradović je u 10 kola postigao pet golova i nalazi se na drugom mjestu liste strijelaca Premijer lige. Broj postignutih pogodaka je mogao biti i veći da je bilo više koncentracije, kao i da je izvodio jedanaesterce. U svakom slučaju, forma u kojoj se popularni Obrad nalazi pred derbi sa Željezničarom je odlična.

"Očekuje nas utakmica sa Željezničarom koja će biti teška, kao i svaka do sada koju smo s njima igrali. Jedina razlika u odnosu na prethodne godine je u tome što favorita više nema. Mi u utakmicu ulazimo bez ikakvog pritiska i sa željom da damo svoj maksimum, da u borbi za svaku loptu dođemo do željenog rezultata. Raspoloženje u timu je odlično, zajedništvo je na visokom nivou i tako ćemo se prezentovati pred našom publikom", izjavio je Obradović.

Nezaobilzna tema u svim razgovorima pred ovu utakmicu je ponovni dolazak trenera Petrovića na Gradski stdaion.

"Treneru Petroviću i prošlosezonskim saigračima Laziću i Šećeroviću želim sve najbolje, a danas na terenu neka pobijedi bolji rival. Ja u ime cijele ekipe pozivam bijeljinsku publiku da nas podrži u što većem broju. U finalu Kupa BiH smo pokazali da smo najjači uz njihovu podršku, a siguran sam da smo dosadašnjim igrama zaslužili ispunjen stadion", rekao je napadač Plavih.

U timu Radnika danas neće biti Demira Pece zbog tri žuta kartona i Nenada Srećkovića zbog povrede, dok će stručni štab odluku o nastupu Ivana Jakovljevića donijeti pred početak utakmice.

Utakmica počinje u 15:30 sati, a cijena ulaznice je 5 KM.