Nogomet
18

Obavljen razgovor u NSBiH: Faruk Hadžibegić prezentirao svoju viziju

Piše: Edin Isanović
Foto: FIFA
Foto: FIFA
Članovi komisije NSBiH za izbor selektora nogometne reprezentacije BiH razgovarali su danas u Sarajevu s Farukom Hadžibegićem. Svoju viziju je prezentirao Denijalu Piriću, Jasminu Bakoviću i Seadu Kajtazu.

Hadžibegić spada u uži krug favorita za šefa državnog tima. Ono što mu se ne može osporiti jeste činjenica da je uvijek bio uz državni tim. I u trenucima kada se stvarala reprezentacija i u momentima kada je Savez suspendovan 2011. godine.

"Sve je bilo korektno, razgovarali smo. Postavljena su mi pitanja koja su vjerovatno postavljena i ostalim kandidatima. Ja sam prezentirao svoju viziju i istakao želju da budem selektor bh. reprezentacije", kazao je kratko za Klix.ba Hadžibegić koji je u sedam utakmica vodio reprezentaciju BiH 1999. godine.

Podsjetimo, bh. selekcija je u kvalifikacijama za Euro 2016 osvojila samo dva od mogućih 12 bodova, što je rezultiralo smjenom Safeta Sušića. Novi selektor bit će imenovan 11. decembra na sjednici Izvršnog odbora NSBiH.

Članovi Komisije za izbor selektora nogometne reprezentacije BiH u petak će razgovarati sa Amarom Osimom koji je sa Željezničarom osvojio 10 trofeja, a sa japanskim JEF Unitedom bio pobjednik nacionalnog kupa.