|

Članovi komisije za izbor selektora danas razgovaraju sa Farukom Hadžibegićem

Članovi komisije za izbor selektora danas razgovaraju sa Farukom Hadžibegićem
7
Piše: Edin Isanović
4.12.2014. u 07:37
31
komentara
7

dijeljenja
Članovi komisije za izbor selektora danas razgovaraju sa Farukom Hadžibegićem Platini i Hadžibegić
Članovi komisije NSBiH za izbor selektora nogometne reprezentacije BiH danas će u Sarajevu razgovarati sa jednim od kandidata Farukom Hadžibegićem.
Hadžibegić spada u uži krug favorita za imenovanje šefa državnog tima.

Nekadašnji nogometaš Bordo tima već je bio selektor BiH 1999. godine. Bh. nacionalni tim vodio je u sedam utakmica. Inače, Hadžibegić je imao sjajnu nogometnu karijeru. Počeo ju je graditi u FK Sarajevo, a kasnije je sa dosta uspjeha igrao za španski Betis i Sochaux.

Bio je kapiten izuzetno kvalitetne jugoslavenske nogometne reprezentacije. Sa trenerske klupe vodio je Sochaux, bh. reprezentaciju, Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakrspor, Denzylispor, Chamois, Dijon, Bastiju i Arles - Avignon. Bio je i direktor Betisa.

Ono što mu se ne može osporiti jeste činjenica da je uvijek bio uz državni tim. I u trenucima kada se stvarala reprezentacija i u momentima kada je Savez suspendovan 2011. godine. Svojim utjecajem i autoritetom u UEFA-i pomogao je u skidanju suspenzije, a posljednjih nekoliko godina pomaže rad Saveza. Ima dovoljno čvrste reference da bi ponovo bio selektor i dobro poznaje stanje bh. nogometa.

Hadžibegić će danas komisiji, koju čine Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus, Denijal Pirić i Sead Kajtaz, ponuditi viziju rješenja novonastale situacije.
Podsjetimo, bh. reprezentacija je u kvalifikacijama za Euro 2016 osvojila samo dva od mogućih 12 bodova, što je rezultiralo smjenom Safeta Sušića. Novi selektor bit će imenovan 11. decembra na sjednici Izvršnog odbora NSBiH.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...