Nogomet
1

NSBiH: Odluka o trening kampu Zmajeva u Brazilu 6. decembra

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jedna od prvih aktivnosti Nogometnog saveza BiH u organizacionim pripremama za učešće reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu naredne godine u Brazilu je izbor i rezervacija trening-centra u kojem će naša najbolja selekcija boraviti tokom Mundijala.

Prilikom nedavnog boravka u Brazilu, generalni sekretar Jasmin Baković i sekretar stručnog štaba Elmir Pilav izvršili su neposredni uvid u uslove koje pružaju određeni hotelski kompleksi s potrebnim pratećim sportskim sadržajima, te su o tome, tokom boravka u St. Louisu, detaljno informisali predsjednika Saveza Elvedina Begića, potpredsjednike Darka Ljubojevića i Ivana Beusa, kao i selektora Safeta Sušića, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Nakon pregleda nekoliko trening-centara, izvršena je uža selekcija tri, od kojih će u kasnijoj fazi biti izabran jedan, najadekvatniji za pripreme bh. reprezentacije.

Trening-centri koji se nalaze u najužem izboru locirani su u različitim dijelovima Brazila: najsjeverniji je kod Salvadora, drugi u blizini Sao Paula, a treći, najjužniji, izmedju Porto Alegrea i Curitibe i svaki od njih pruža optimalne uslove za pripreme i boravak.

Konačan odabir trening-centra bit će izvršen nakon žrijeba grupa za svjetsko prvenstvo 6. decembra.