Nogomet
9

NSBiH: Nemamo nikakve veze s incidentom u Beču

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometni savez BiH (NSBiH) danas se ogradio od incidenta koji se dogodio 2. aprila na ulicama Beča uoči prijateljske utakmice između selekcije Austrije i BiH.

U tom incidentu navodno se jedan dio navijača BiH pridružio propalestinskim demonstracijama i noseći palestinske zastave uzvikivao ''ubij Židove''.

"Povodom informacija o demonstracijama u Beču prije prijateljske utakmice Austrija - BiH, a u kojim su, navodno, učestvovali navijači reprezentacije BiH, želimo istaći da NSBiH nema bilo kakve veze sa navedenim događajem koji se desio izvan stadiona", saopćeno je iz krovne nogometne kuće BiH.

"NSBiH osuđuje svaki oblik ispoljavanja nacionalizma, rasizma i svaki drugi vid međuetničke ili međureligijske netrpeljivosti i ksenofobije, te odbacuje pokušaje različitih formalnih ili neformalnih grupa da povezivanjem sa ovim ili drugim sličnim događajima dezavuišu nastojanja rukovodstva NS BiH da u potpunosti afirmiše načela tolerancije, razumijevanja i prijateljstva u duhu 'fair playa'", zaključeno je u saopćenju NS BiH.