Nogomet
0

Novo ime na Tušnju: Adnan Šećerović iz Holandije u Slobodu

Piše: D. Brkić
Minula dva dana nogometaši Slobode obavili su detaljan sistematski pregled, a istovremeno su nastavili s pripremama. Na igralištu su dva puta dnevno.

"reniramo ujutro od 9:30, te popodne od 18 sati. Zadovoljan sam angažovanjem igrača, kao i saradnjom svih bitnih struktura kluba. Nismo zaključili spisak pojačanja, a o imenima ćemo nakon završetka posla", izjavio je novi trener Slobode, Denis Sadiković.

Novo ime na Tušnju je Adnan Šećerović (23) koji je ponikao u Slavenu iz Živinica, ali je došao iz Holandije. U toj zemlji igrao je tri i po godine, ali najmanje u prvoligašu Rodi, dok je kao posuđeni igrač u drugoligaškim klubovima nabrao četrdesetak utakmica

Sadiković kaže da Šećerović igra na poziciji zadnjeg veznog. Svakako će biti među nogometašima koji će sudjelovati na turirima u Ruščici kod Slavonskog Broda (5. i 6. juli: Osijek, Cibalija, Olimpic i Sloboda), te u Doboj Istoku (23. i 24. juli: Zvijezda Gradačac, Sloboda, Bratstvo Gračanica i Doboj Istok), kao i na pripremama u Murskoj Soboti od 7. do 20. jula.