Ponovljena utakmica
0

Novi okršaj Slobode i Sarajeva na Tušnju

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Fudbalski klubovi Sloboda i Sarajevo odigrat će danas novu utakmicu. Naime, nakon što je u 16. kolu Premijer lige tim sa Tušnja pobijedio Sarajevo rezultatom 3-1 iz bordo tabora uputili su žalbu Takmičarskoj komisiji NSBiH. Kako je navedeno, Stefan Gavarić nogometaš Sloboda nastupao je sa tri žuta kartona.

Iako je komisija utvrdila da je zaista imao suspenziju, predloženo je da se igra novi meč (zbog toga što Sloboda nije bila upoznata sa kartonima). Potom je uslijedila žalba Sarajeva Apelacionoj komisiji koja je samo potvrdila ovu odluku.

Sarajevo će danas na Tušnju biti lišeno usluga Škore i Avdića (kartoni), Maksumića (povreda), a pod velikim upitnikom je nastup Faruka Ihtijarevića. Kako ističe strateg Sarajeva Mehmed Janjoš šansu u napadu trebali bi dobiti Handžić i Jahović.

Muhamed Alaim, kapiten Sarajeva za naš portal kaže: "Svjesni smo da nas čeka težak meč. Ipak, dat ćemo sve od sebe da se iz Tuzle vratimo neporaženi. Moramo poraviti dojam iz prvog dvoboja kada smo poraženi 3-1".

U tuzlanskom klubu razmišljaju samo o pobjedi koja bi ih udaljila sa dna tabele. Šef stručnog štaba Vlatko Glavaš podvlači: "Kako bismo osvojili kompletan plijen moramo biti skoncentrisani svih 90 minuta. Igra se mora bazirati na kolektivu. O drugim opcijama, osim trijumfa, ne smijemo ni razmišljati".

Utakmica počinje u 15:00 sati, a sude je Ognjen Valjić iz Banje Luke. Pomoćnici će biti Drago Čule (Kruševo) i Zoran Taborin (Zvornik).

Delegat meča je Radislav Kundačina iz Trebinja.