Odbijena promjena termina
0

Sarajevo će sutra igrati utakmicu u Tuzli

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Igrači FK Sarajeva će sutra otputovati u Tuzlu i ponovo odigrati utakmicu sa FK Slobodom, rekao je za Sarajevo-x.com Hajrudin Šuman, predsjednik bordo tima. U slučaju pobjede FK Sarajevo bi na tabeli skočio na drugo mjesto uz samo bod manje iza prvoplasirane ekipe Borca iz Banja Luke, dok bi FK Sloboda sa nova tri boda zadnje mjesto na tabeli prepustila timu Laktaša.

Apelaciona komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (BiH) u ''slučaju Gavarić" donijela je odluku da se utakmica 16. kola Premijer lige BiH između ova dva tima ponovo odigra. Takmičarska komisija NS BiH odbila je zahtjev FK Sarajeva za promjenu termina odigravanja utakmice

Prema riječima Šumana, Uprava bordo kluba uputila je žalbu Izvršnom odboru NSBiH. Žalba je upućena i krovnoj evropskoj fudbalskoj organizaciji UEFA-i koja bi trebala da razriješi "slučaj Gavarić''.

Spor oko utakmice između ova dva tima, koju je domaćin pobijedio 3:1, nastao je nakon što je otkriveno da je igrač tima sa Tušnja, Stefan Gavarić nastupio sa tri žuta kartona.

Utakmica će početi u 15 sati.