Nogomet
5

Nova zvijezda Zmajeva Muhamed Bešić: Na SP dolazimo sa velikim samopouzdanjem

Piše: N. J.
Muhamed Bešić (Foto: NS BiH)
Muhamed Bešić (Foto: NS BiH)
Muhameda Bešića jedno vrijeme nije bilo u A reprezentaciji BiH, a onda ga je selektor Safet Sušić pozvao za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Ispostavilo se da je to bio dobar potez selektora, a što je Bešić najbolje potvrdio u posljednjoj utakmici našeg tima protiv Meksika, kada je odigrao maestralno na poziciji zadnjeg veznog i zbog čega su svi za njega imali samo riječi hvale nakon te utakmice.

Igrama i ponašanjem, Bešić je pokazao da njegovo vrijeme tek dolazi i da bez obzira što publika uvijek više voli one koji daju golove, ozbiljno konkuriše da postane ljubimac svih navijača.

Bešić je za stranicu Nogometnog saveza BiH govorio o dosadašnjim pripremama, prvenstvu, očekivanjima...

Zadovoljan je dosadašnjim pripremama, kao i dvjema pripremnim utakmicama u kojima smo savladali Obalu Slonovače i Meksiko.

"Puno mi znači da igram za svoju domovinu, za svoj narod u Brazilu. Moja porodica i rodbina su ponosni na to i stoga bih volio što bolje odigrati. To je za mene nešto najveće na svijetu", rekao je Bešić, ističući kako je na terenu spreman ispoštovati sve zahtjeve selektora.

Dodaje kako su Zmajevi dobili puno na samopouzdanju pobjedama protiv Mekskika i Obale Slonovače.

"Ako ovako nastavimo, možemo dogurati i u drugi i u treći krug, ali protiv Argentine ćemo vidjeti u kakvoj smo formi", kazao je.

Na kraju je dodao kako možemo biti ponosni na Zmajeve, jer svi igraju srcem za svoju domovinu.