Nogomet
1.2k

Bešić za Klix.ba: Ne zanima me jesam li popularan, na terenu sam se borio za BiH

Piše: Edin Isanović
Muhamed Bešić je ostavio sjajan dojam nastupom u Brazilu u dresu bh. reprezentacije. Ovaj ratoborni veznjak mađarskog Ferencavaroša davao je više od maksimuma, a statistika pokazuje da je i najviše pretrčao. Ništa mu nije bilo strano. Uklizavao je, trčao, asistirao, šutirao... Stoga je postao omiljen kod bh. navijača.

Popularni Mume posebno je oduševio svjetsku sportsku javnost načinom na koji je "čuvao" najboljeg svjetskog nogometaša Lionela Messija u okršaju sa Argentinom. Zbog toga su dan poslije mnogi svjetski portali, ali i društvene mreže bile pune riječi hvale za ovog mladog nogometaša, a maštoviti navijači pravili su kreativne fotografije koje su na duhovit način slavile Bešićevu spretnost.

Muhamed se trenutno nalazi u Berlinu na odmoru. U razgovoru za Klix.ba kaže da su, sagledavajući kompletan učinak, ocjene zaista pozitivne.

“Zadovoljan sam nastupom na SP. Uz malo sreće mogli smo proći grupnu fazu. Nismo razočarali, ovo je bilo naše prvo iskustvo i pobjedom nad Iranom u posljednjem kolu na lijep način oprostili smo se od turnira”, kaže Bešić.

Potom se osvrnuo na prvu utakmicu sa Gaučosima na čuvenoj Maracani. Zmajevi su poraženi 2:1, ali su ostavili sjajan dojam.

“Taj meč neću nikada zaboraviti. Igrati na Maracani pred 75.000 navijača koji su blizu terena i stvaraju fantastičnu atmosferu, nešto je neopisivo. Čuvao sam Messija koji je svjetska klasa. Fantastičan nogometaš, možda i najbolji na svijetu. Smatram da sam svoj posao u toj utakmici odradio kako treba i da sam općenito odigrao dobro protiv Argentine. Naravno, uvijek može bolje i tome težim”, dodaje veznjak Ferencvaroša.

Nakon odličnog nastupa u Brazilu za Bešićeve usluge zainteresovani su brojni klubovi. To je potvrdio bh. reprezentativac.

“Zaista ima dobrih klubova koji žele da me angažuju. Dali su konkretne ponude. Ipak, moram dobro o svemu razmisliti. Razgovarati sa klubom i donijeti najbolju odluku. Respektujem Ferencvaroš, oni su ti koji su cijelo vrijeme vjerovali u mene, tako da imam veliko poštovanje prema njima”, tvrdi naš sagovornik koji kaže kako trenutno odmara.

“Puno spavam. Jednostavno, mirno je, a to mi treba nakon svega ”.

Na kraju smo ga pitali da li mu godi što je postao apsolutni hit nakon Mundijala u BiH, ali i šire.

“Godi li mi što sam postao popularniji? Ma kakva popularnost. Ja sam sam odrađivao svoj posao na terenu za državu BiH. Ono što mi je naredio selektor, to sam ispunjavao”, zaključio je Bešić.