Nogomet
10

Nova zvijezda Rome Umar Sadiq uputio Džeki riječi podrške

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Mladi napadač Rome Umar Sadiq oduševio je navijače i stručni štab Rome svojim posljednjim nastupima, a o njemu je veoma pohvalno govorio i trener Rudi Garcia.

Roma je u lošoj formi u proteklim mjesecima i već kaskaju za liderima tabele nakon što su remizirali 3:3 sa Chievom u posljednjoj utakmici Serije A. Za prvoplasiranim Interom zaostaju šest bodova.

Ipak, otkrovenje sezone za Romu je mladi Umar Sadiq koji radi ono što se očekivalo od Edina Džeke - postiže golove. U protekla dva meča dva puta je zatresao mrežu protivnika.

Džeko je zbog suspenzije propustio meč protiv Chieva, a zbog psovanja sudiji u utakmici protiv Genoe odsustvovat će sa terena i protiv Milana u meču koji se igra sutra.

Osamnaestogodišnji Sadiq će ponovo zauzeti njegovo mjesto, a za zvaničnu stranicu kluba govorio je o svojim ambicijama i konkurentu u napadu Edinu Džeki.

Upitan da li bi Džeko trebao biti zabrinut za mjesto u prvom timu Sadiq je rekao:

"Nadam se da će se Edin vratiti u stopostotnu formu. Važno je za igrača u napadu da postiže golove, ali ne razmišljam puno o tome kada sam na terenu. Samo se moram nastaviti mnogo truditi".

Sadiq je jedan od najtalentovanijih igrača u Seriji A u ovom trenutku. U 10 utakmica za mladi tim Rome postigao je 14 golova i zaslužio poziv u prvi tim.