Nogomet
1

Džeko: Spreman sam na kritike, jer moj posao je da postižem golove, a to nisam činio

Klix.ba
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Roma sutra dočekuje BATE Borisov u utakmici 6. kola Lige prvaka. Na konferencije za medije novinarima se obratio kapiten naše reprezentacije Edin Džeko.

Romi treba pobjeda za siguran plasman. Međutim, ukoliko Bayer Leverkusen izgubi od Bacelone, onda Roma ide dalje bez obzira na ishod utakmice sa BATE-om.

Iako je u fokusu utakmica sa BATE-om, medije je najviše zanimala generalna situacija u Romi, kao i forma Edina Džeke. Prvo pitanje koje je Dijamant dobio bilo je da li igra Rome loše utječe na njegovu formu.

"Ako ne postižem golove, onda je nešto pogrešno kod mene. NIje do nečeg drugog. To je moj posao. Trebao sam uraditi bolje u nekim situacijama i nekim utakmicama. Naprimjer, u zadnjoj utakmici, trebao sam riješiti utakmicu kod rezultata 1:0, a ja to nisam učinio. Ali, siguran sam da će moji golovi doći i da će tim biti još bolji", kazao je Džeko.

Roma u posljednje četiri utakmice u svim takmičenjima nije upisala pobjedu i mnogo se priča o tome. Ipak, Džeko smatra da se stvari preuveličavaju.

"Mislim da smo dobro otvorili sezonu, ali zadnjih nekoliko utakmica nismo pobijedili i to se preuveličava. Sezona je duga i mi smo i dalje u utrci da ostvarimo ciljeve koje smo postavili prije sezone. Niko ne osvaja Scudetto u decembru", dodao je naš reprezentativac.

Novinare je zanimalo zašto napadač Rome na terenu u posljednjim utakmicama izgleda tužno i da li mu sistem igre ne odgovara.

"Ne volim gubiti i to je ono što me čini tužnim, jer znam da je ovaj tim dovoljno dobar da pobijedi u svakom meču. U ovim momentima to ne činimo i ja nisam sretan. Zaslužujemo više. Od sutra krećemo u novo poglavlje.

Igrao sam na puno različitih načina u drugim timovima. Ako ste dobar igrač, onda trebate postizati golove i nije važno u kojem sistemu igrate, jer ja sam imao dovoljno šansi da postižem golove, a nisam to učinio. I prvi sam koji će sam sebe kritikovati. Ako neko drugi želi da me kritikuje, ja sam spreman na to", poručio je Dijamant.