La Liga
2

Nova bruka Real Madrida: Sociedad slavio na Bernabeu, Solari pred otkazom

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida još jednom je razočarala svoje navijače, a aktuelni prvak Evrope danas je u susretu 18. kola španske La Lige poražen od Real Sociedada na svom Santiago Bernabéu rezultatom 2:0.

Već u trećoj minuti gosti iz Baskije stigli su u vodstvo. Casemiro je bio neoprezan u svom kaznenom prostoru, sudija Montero pokazuje na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Willian Jose koji dovodi svoju ekipu u vodstvo.

Real je odmah krenuo po poravnanje i prvu priliku imali su u 10. minuti kada je Benzema šutirao pored gola, a u 23. minuti Modrićev pokušaj brani golman gostiju. Casemiro je u 38. minuti imao novu dobru priliku za Kraljevski klub, no nije pogodio, a istu sudbinu je imao u Lucas koji u sudijskoj nadoknadi pogađa stativu.

Real je žestoko krenuo u drugo poluvrijeme kako bi stigao do poravnanja, a nakon što nekoliko dobrih akcija nisu pretvorili u pogodak, nervoza je porasla i sve je kulminiralo crvenim kartonom za Lucasa. Bez obzira na igrača manje, Solarijevi igrači su pokušavali u napadu doći do poravnanja, no nisu uspjeli.

Tačku na ovaj meč stavio je Ruben Pardo koji u 83. minuti postigao drugi pogodak za Real Sociedad, a nakon toga domaći navijači izgubili su svaku nadu da mogu doći makar do jednog boda i mnogi od njih nezadovoljno su napustiti stadion.

Ovo je drugi poraz za Real Madrid na Bernabeu u ovoj sezoni, a zanimljivo, pobijedila ih je najlošija gostujuća ekipa. Nakon ovog poraza, Barcelona će imati priliku da se udalji deset bodova Realu, a pitanje je da li će nakon ove utakmice Solari ostati trener Kraljevskog kluba, posebno nakon remija u prošlom kolu kod Villarreala.