Cesc Fabregas
0

"Nosim Barcu u sebi, a Wenger mi je drugi otac"

Totalsport
Cesc Fabregas (Foto: AP)
Cesc Fabregas (Foto: AP)
U razgovoru za DIR Emotions španski nogometaš Cesc Fabregas je progovorio o dvojbi koja ga muči posljednjih sedmica: ostati u Arsenalu ili preći u Barcelonu.

Dakako, s odlaskom u redove španskog prvaka bi se najprije morao složiti i Arsenal, što se zasad nije dogodilo, ali Barcelonu to ne zaustavlja da i dalje javno iskazuje interes za Fabregasovim uslugama.

"Ja sam iz Barcelone. Član sam kluba, jednako kao i moj djed, ujak, rođaci... Nosim u sebi Barcelonine boje još od djetinjstva. Ja sam Katalonac iz Arenysa, izdanak sam Barcelonina sistema", rekao je Fabregas.

"Ipak, ja sam i kapiten Arsenala, "topnik", to je klub u kojem sam izgradio sebe kao igrača i kao osobu", kazao je Fabregas, istaknuvši ulogu koju menadžer Arsenala Arsene Wenger ima u njegovom životu.

"On je moj drugi otac, najvažnija osoba u mome životu nakon oca. Uvijek mi je bio podrška i tretirao me poput sina. Ja sam dio njegove obitelji".

"Wenger ne želi da odem. Moj posljednji razgovor s njim u Londonu je bio jedan od najtežih trenutaka u mome životu. Ostao sam dirnut."