Thierry Henry
0

"Ne bih volio biti u koži Fabregasa"

Totalsport
Thierry Henry (Foto: Reuters)
Thierry Henry (Foto: Reuters)
Hoće li Cesc Fabregas napustiti Arsenal i otići u rodnu Barcelonu pitanje je koje možda i najviše intrigira navijače u Evropi ovih dana, tokom ljetnog prijelaznog roka.

Fabregas nije jednom rekao da bi volio igrati u klubu gdje je prošao juniorski pogon, ali isto tako je uvijek napominjao da voli Arsenal i da mu je teško oprostiti se od Londona.

U subotu se o tome opet oglasio i trener Arsenala Arsene Wenger koji je decidirano rekao da Fabregas ne odlazi nikuda iz Arsenala, a po tom pitanju se oglasio i francuski nogometaš Thierry Henry koji je, ne tako davno, prošao isti put. Odnosno napustio je Arsenal i uputio se prema Kataloniji. U međuvremenu je napustio i Barcelonu, te otišao u američki MLS, u New York.

"Jedino znam da ne bih volio biti u koži Fabregasa. Teška je to odluka, jer je logično da ga u svim aspektima mami dolazak u Barcelonu. No, isto tako, najbolje znam koliko je teško napustiti Arsenal kada ga zavolite na pravi način. Ja sam se zaljubio u Arsenal i to će uvijek ostati moj klub, a izgleda da se ista stvar dogodila s Cescom", komentirao je Henry i dodao:

"Lično bih volio da Fabregas ostane. On je sjajan nogometaš, a ja Arsenalu želim sve najbolje. On i Arsenal su dobitna kombinacija".