World Soccer
0

Nogometaš godine je Xavi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tek ćemo saznati ko je najbolji nogometaš u 2010. godinu i ko će dobiti FIFA-inu Zlatnu loptu, koja se po prvi put dodijeljuje u zajedničkoj organizaciji FIFA-e i France Footballa.

U najuži krug su ušla tri nogometaša Barcelone, Španac Xavi i Andre Iniesta, te Argentinac Lionel Messi. Neko od njih troje će ponijeti tu laskavu titulu, no jedan izbor se već dogodio, a to je onaj uglednog nogometnog magazina World Soccera. Čitatelji World Soccera su za najboljega u 2010. godini izabrali veznjaka Barcelone Xavija, koji je pobijedio ispred drugoplasiranog Messija i trećeplasiranog Nizozemca Wesleyja Sneijdera.

Inače, Xaviju ovo nije prvo priznanje krajem godine. Naime, čitatelji Marce su mu također dodijelili Zlatnu loptu. Čitatelji španskog dnevnika su birali između trojice preostalih kandidata za Zlatnu loptu, te su odabrali njega.

Po sudu čitatelja Wolrd Soccera najbolji je trener Portugalac Jose Mourinho, dok je drugo mjesto osvojio španski selektor Vicente del Bosquea, a treće urugvajski selektor Oscar Tabarez. Najbolji mladi nogometaš je Nijemac Thomas Müller, a ekipa godine je reprezentacija Španjolske.