Nogomet
52

NK Široki Brijeg pomaže reprezentaciju beskućnika BiH

Klix.ba
Petnaest dana prije polaska na svoje treće u nizu učešće na svjetskim prvenstvima beskućnika, a koje se ove godine igra u Čileu, članove reprezentacije beskućnika BiH je obradovala vrijedna donacija u vidu sportske opreme.

Riječ je o donaciji u patikama za sve članove reprezentacije koji putuju u Čile, a koju je donirala uprava NK Široki Brijeg.

Ovaj bh. premijerligaš je prvi veći sportski kolektiv u našoj zemlji koji je putem donacije pomogao realizaciju projekta reprezentacije beskućnika BiH. Identičan vid pomoći uprava Širokog je uputila reprezentaciji beskućnika i prije dvije godine kada se reprezentacija BiH pripremala za svoje prvo učešće na svjetskom prvenstvu beskućnika, koje se tada igralo u Meksiku.

Tada je reprezentacija BiH na svom debitantskom nastupu osvojila visoko 6. mjesto u konkurenciji 45 zemalja svijeta.

Iz Udruženja Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus, koje je nosilac projekta Malonogometne reprezentacije beskućnika BiH, kao i svi članovi reprezentacije, zahvalili su upravi Širokog na ovoj podršci.

Nakon pomoći od Muhameda Bešića od 5.000 eura za kupovinu dijela avionskih karata, pomoći NK Široki Brijeg u nabavci patika, ostaje još da Nogometni savez BiH pomogne u opremanju reprezentacije sa zvaničnom sportskom opremom sa obilježjima naše zemlje.