{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muhamed Bešić ugostio predstavnike MFS-Emmausa

14.11.2014. u 20:26
3
3
Muhamed Bešić ugostio predstavnike MFS-Emmausa
3
Muhamed Bešić ugostio predstavnike MFS-Emmausa
Noć prije puta na kvalifikacionu utakmicu nogometne reprezentacije BiH sa domaćinom Izraelom, reprezentativac Muhamed Bešić i ambasador Udruženja "Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus" (MFS-Emmaus) iz Doboj Istoka, je u trening centru u Zenici ugostio predstavnike ovog Udruženja koje vodi projekat Malonogometne reprezentacije beskućnika BiH.
Ova reprezentacija se prije 15 dana vratila sa učešća na dvanaestom Svjetskom prvenstvu beskućnika koje se igralo u Čileu, gdje je u konkurenciji 42 zemlje svijeta osvojila titulu vice prvaka. A finansijska pomoć za put reprezentacije u daleki Čile stigla je upravo od Muhameda Bešića, koji je donirao 10.000 KM za kupovinu dijela avionski karti.

"Svakako da je i ova gesta bh. reprezentativca kontinuitet podrške koju daje ovom projektu, ali i pokazatelj njegove ljudske veličine i izrastanja u jednu prepoznatljivu sportsku ličnost i sa aspekta društvene odgovornosti", navode iz Udruženja.

Prilikom ovog susreta predstavnici MFS-Emmaus-a su izvijestili Muhameda o nastupu u Čileu, prije svega o impresijama igrača sa prvenstva, njihovim pozitivnim iskustvima i onome što će im ono značiti u budućnosti, što je i suština projekta.

Igrači su Muhamedu poručili da im je on bio motiv za borbu do uspjeha u Čileu i da se nadaju kako će oni biti motiv njemu na putu do uspjeha. Prva stepenica na tom putu je utakmica protiv Izraela, koju će, nadaju se oni, Mume i ostali igrači uspješno savladati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Vjerujete li da se utrka Formule E može održati na ulicama Sarajeva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: