Nogomet
3

Muhamed Bešić ugostio predstavnike MFS-Emmausa

Klix.ba
Noć prije puta na kvalifikacionu utakmicu nogometne reprezentacije BiH sa domaćinom Izraelom, reprezentativac Muhamed Bešić i ambasador Udruženja "Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus" (MFS-Emmaus) iz Doboj Istoka, je u trening centru u Zenici ugostio predstavnike ovog Udruženja koje vodi projekat Malonogometne reprezentacije beskućnika BiH.

Ova reprezentacija se prije 15 dana vratila sa učešća na dvanaestom Svjetskom prvenstvu beskućnika koje se igralo u Čileu, gdje je u konkurenciji 42 zemlje svijeta osvojila titulu vice prvaka. A finansijska pomoć za put reprezentacije u daleki Čile stigla je upravo od Muhameda Bešića, koji je donirao 10.000 KM za kupovinu dijela avionski karti.

"Svakako da je i ova gesta bh. reprezentativca kontinuitet podrške koju daje ovom projektu, ali i pokazatelj njegove ljudske veličine i izrastanja u jednu prepoznatljivu sportsku ličnost i sa aspekta društvene odgovornosti", navode iz Udruženja.

Prilikom ovog susreta predstavnici MFS-Emmaus-a su izvijestili Muhameda o nastupu u Čileu, prije svega o impresijama igrača sa prvenstva, njihovim pozitivnim iskustvima i onome što će im ono značiti u budućnosti, što je i suština projekta.

Igrači su Muhamedu poručili da im je on bio motiv za borbu do uspjeha u Čileu i da se nadaju kako će oni biti motiv njemu na putu do uspjeha. Prva stepenica na tom putu je utakmica protiv Izraela, koju će, nadaju se oni, Mume i ostali igrači uspješno savladati.