{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muhamed Bešić ugostio predstavnike MFS-Emmausa

14.11.2014. u 20:26
3
3
Muhamed Bešić ugostio predstavnike MFS-Emmausa
3
Muhamed Bešić ugostio predstavnike MFS-Emmausa
Noć prije puta na kvalifikacionu utakmicu nogometne reprezentacije BiH sa domaćinom Izraelom, reprezentativac Muhamed Bešić i ambasador Udruženja "Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus" (MFS-Emmaus) iz Doboj Istoka, je u trening centru u Zenici ugostio predstavnike ovog Udruženja koje vodi projekat Malonogometne reprezentacije beskućnika BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ova reprezentacija se prije 15 dana vratila sa učešća na dvanaestom Svjetskom prvenstvu beskućnika koje se igralo u Čileu, gdje je u konkurenciji 42 zemlje svijeta osvojila titulu vice prvaka. A finansijska pomoć za put reprezentacije u daleki Čile stigla je upravo od Muhameda Bešića, koji je donirao 10.000 KM za kupovinu dijela avionski karti.

"Svakako da je i ova gesta bh. reprezentativca kontinuitet podrške koju daje ovom projektu, ali i pokazatelj njegove ljudske veličine i izrastanja u jednu prepoznatljivu sportsku ličnost i sa aspekta društvene odgovornosti", navode iz Udruženja.

Prilikom ovog susreta predstavnici MFS-Emmaus-a su izvijestili Muhameda o nastupu u Čileu, prije svega o impresijama igrača sa prvenstva, njihovim pozitivnim iskustvima i onome što će im ono značiti u budućnosti, što je i suština projekta.

Igrači su Muhamedu poručili da im je on bio motiv za borbu do uspjeha u Čileu i da se nadaju kako će oni biti motiv njemu na putu do uspjeha. Prva stepenica na tom putu je utakmica protiv Izraela, koju će, nadaju se oni, Mume i ostali igrači uspješno savladati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: