sport
0

Olimpijski komitet BiH donira opremu za 3.500 sportista iz poplavljenih područja

Anadolija
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) u petak će donirati sportsku opremu za 3.500 sportista iz 76 klubova sa područja BiH koja su u maju ove godine stradala u poplavama.  

"Pokušavamo pomoći koliko možemo u skladu sa našim skromnim mogućnostima. Kada su se desile tragične poplave odmah smo u saradnji sa strukovnim sportskim savezima u ugrožena područja slali higijenske pakete. Uspjeli smo sakupiti i 15.000 KM i poslati ih za pomoć najugroženijima", rekao je za Anadoliju Said Fazlagić, generalni sekretar OK BiH, dodavši:  

"Potom smo objavili javni konkurs kako bi se klubovi i sportisti pogođeni poplavama javili na poziv da bi im mogli pomoći i u sportskoj opremi. Pregledali smo sve aplikacije i izabrali 76 najugroženijih klubova, te ćemo opremu donirati za njihovih 3.500 sportista. Svaki će sportista dobiti trenerku, dres i šorc, tri majice, duksericu i torbu. Oprema je u bojama, sa grbom i napisom njihovih klubova“.

Olimpijski komitet BiH opremu za 3.500 sportista podijelit će u petak u 9:30 sati u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch", piše Anadolija.