Ottmar Hitzfeld
0

"Nismo zaslužili crveni karton"

Totalsport
Ottmar Hitzfeld (Foto: AP)
Ottmar Hitzfeld (Foto: AP)
Švicarski selektor Ottmar Hitzfeld ponudio je svoje viđenje utakmice 2. kola grupe H u kojem je njegova ekipa tijesno s 1-0 poražena od Čilea.

Gol odluke postigao je Mark Gonzalez u 75. minuti, a Švicarska je već od 31. minute imala brojčani deficit na terenu budući je Valon Behrami zaradio crveni karton zbog udaranja rukom suparničkog igrača u lice.

"S mog stajališta to nije bio start za crveni karton. Bio sam ljut zbog takve odluke. Mislio sam da se Vidal previše valjao po travnjaku u pokušaju da iznudi crveni karton", komentirao je Hitzfeld.

"Bila je to intenzivna utakmica u kojoj smo bili pod velikim pritiskom. Znali smo da su Čileanci brzi, da su snažni i jaki u napadu i morali smo uložiti puno energije za suprotstaviti im se. Moja se ekipa naporno borila, a svaki se igrač borio do granica svojih mogućnosti i naravno da su sada razočarani."

Bivši trener Borussije Dortmund i Bayern Münchena komentirao i veliku priliku koju je njegova ekipa propustila za izjednačenje u sudijskoj nadoknadi, tačnije priliku koju je zapucao Eren Derdiyok puknuvši neometan iz sredine kaznenog prostora kraj desne golmanove stative.

"Imali smo stopostotnu šansu u 90. minuti i mislim da bi 1-1 bio pravedan rezultat. Međutim i dalje imamo veliku priliku za plasman dalje i siguran sam da ćemo proći ukoliko pobijedimo Honduras u posljednjem kolu."