Nakon odlaska iz Hajduka
0

Nikola Sarić: Drago mi je da sam se vratio kući

Piše: Edin Isanović
Nekadašnji nogometaš Liverpoola i splitskog Hajduka Nikola Sarić je potpisao ugovor sa klubom u kojem je i počeo graditi svoju karijeru - danskim Kogeom. Da podsjetimo, Sarić je prije toga bio član tima sa Poljuda. Ipak, nije se uspio ozbiljnije nametnuti. To je bio razlog za promjenu sredine.

Iako je imao nekoliko zanimljivih ponuda, odlučio se na povratak kući.

"Otkako sam napustio Koge bio sam u stalnom kontaktu sa čelnicima kluba. Bilo je logično da se vratim i mislim da sam napravio pravu stvar. Zadovoljstvo mi je biti dio ovakvog tima. Naravno, ovaj klub se ne može porediti sa Liverpoolom, ali se nadam da ću uživati u nogometu. Ovdje rade prekrasni ljudi", rekao je Sarić za zvaničnu klupsku internet-stranicu.

Bivši napadač mlade danske reprezentacije je u januaru napustio Hajduk. Prije toga je proveo tri godine u Liverpoolu. Boravak u kolijevci nogometa – Engleskoj, nažalost, bit će upamćen po povredama, zbog kojih nikada nije zaigrao za prvi tim Redsa.

Nikola naglašava da će se sada usredotočiti na nastupe za posljednjeplasirani tim danskog prvenstva, a nosit će broj 9.

Sportski direktor Kogea Per Rud napominje kako je dolazak Sarića veliko pojačanje.

"Nikola ima neke jedinstvene kvalitete u radu s loptom. Njegova tehnika je rijetkost u danskoj ligi. Dobili smo istinsko pojačanje, jer će nam takav kreativac biti od velike koristi", istakao je Rud.

Inače, Sarić je rođen 1991. godine u Sarajevu. Dok je boravio na Anfieldu povezivan je i sa bh. državnim timom. Ipak, kako nije ostao u Liverpoolu, nikada nije ni dobio Sušićev poziv.

Kako smo uspjeli saznati, u zimskoj pauzi su za njegove usluge bili zainteresovani predstavnici FK Sarajevo. Iako su stupili u kontakt s njegovim menadžerom, do dogovora nije došlo.