Nogomet
49

Niko Kovač za Klix.ba: Neopterećenost i veliki broj navijača aduti su BiH

Piše: Edin Isanović
Foto: AFP
Foto: AFP
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač ekskluzivno je za Klix.ba iz Brazila prokomentarisao grupu F gdje se osim Zmajeva nalaze Argentina, Nigerija i Iran.

"Grupa je teška, isto kao i naša. Mi za protivnika imamo Brazil, a vi Argentinu. Ipak, mislim da bh. tim može proći u narednu rundu takmičenja. Da bi došli do željenog cilja svi igrači moraju dati maksimum. Svakako, za konačan uspjeh bit će potrebna i doza sreće. Šansa je zaista velika. Vjerujem da BiH može biti bolja od Nigerije i Irana. Ja im to od srca želim“, kazao je Kovač za Klix.ba.

Iako mnogi smatraju da neiskustvo našeg nacionalnog tima može biti prednost suparnika, Kovač ne misli tako.

"Iskustvo jeste bitno, ali će BiH igrati neopterećeno. Neće biti pritiska i to je prednost izabranika Safeta Sušića. Osim toga, svi igrači bit će maksimalno motivisani, a ako tome dodamo da će BiH sigurno imati i veliku podršku navijača, onda je jasno da će reprezentativci biti poletni. To su sve aduti BiH. Prvi nastup na Mundijalu uvijek je historijski i znam da će igrači dati sve od sebe za uspjeh. No, niti jedna reprezentacija koja dođe na Svjetsko prvenstvo ne smije se potcijeniti“, dodaje.

Na kraju je govorio i o grupi A gdje će se nadmetati Brazil, Hravtska, Meksiko i Kamerun.

"Igrati na otvaranju Mundijala sa Brazilom je velika čast. Već sam rekao za medije da će cijeli svijet gledati Hrvatsku. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo. Grupa nije lagana, ali sve je otvoreno“, zaključio je Kovač.