{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nikad ove ljude nisam ni prihvatao kao svoje predstavnike"

S
29.3.2011. u 20:30
0
34
"Nikad ove ljude nisam ni prihvatao kao svoje predstavnike"
0
"Nikad ove ljude nisam ni prihvatao kao svoje predstavnike"
Mehmed Baždarević
Nakon što je Nogometni savez BiH današnjim potezom konačno potonuo u moru očaja u kojem je plivao, legenda bh. nogometa Mehmed Baždarević progovorio je za naš portal o ovoj temi.
Nekadašnjeg nogometaša Željezničara zatekli smo informacijom da Statut nije usvojen i da je bh. nogomet došao u slijepu ulicu.

"Morali su ispoštovati zahtjeve FIFA-e. Očigledno da pojedinci nisu svjesni šta sada slijedi. Ponekad vam se neke odluke krovne svjetske nogometne kuće ne sviđaju, ali se moraju poštovati. Ipak, očigledno je da nekima nije stalo da se krene naprijed", kaže Baždarević.

Bivši trener Grenobla naglašava da je u nekoliko navrata podvukao da nesposbni pojedinci sjede u NSBiH.

"Ja ove ljude nikada nisam prihvatao kao svoje predstavnike. Bio sam u pravu. Vidite, doveli su nas pred zid. Svemu što se radi kako ne treba jednom dođe kraj. Vidite kako je završila i ova priča. No, nadam se da će se uskoro formirati prinudna uprava i da će doći novi ljudi koji žele krenuti stazam uspjeha. Volio bih da rasplet bude pozitivan najviše zbog reprezentacije i klubova", kazao je Baždarević.

Za kraj nam je otkrio i šta trenutno radi.

"Nisam trenerski aktivan. Ovaj period iskoristio sam da se dodatno educiram. Putujem po Evropi i gledam utakmice", odgovorio je naš sagovornik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: