Demonstracija sile
0
Nijemci "pregazili" Australiju
Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najnormalnije je da me kao Srbina(ako hoces iz Bosne) vesele uspjesi Srbije,ili rastuzuju neuspjesi. Ne znam sta ti tu nije jasno. Ti navijaj za koga hoces, tvoj problem. Da, normalno je da me i uspjesi Bosne razvesele. Ovome papku ne zelim se uopste obracati.
@ :) samo reci \"HVALIM TE BOZE DA NISAM SMRDIN\" i to je to !! ko zeli da bude ratni zlocinac, covjek primitivan i usmrdjen na bijeli luk ? to je samo rezervisano za smrde. blago zemlji koja ih nema.
Pa u tome i jeste problem ste ( smo ), pusti se rep. srbije nisu to tvoji uspjesi, nikad ti hajrovati neces od toga, kao ni ja ako Engleska uzme prvenstvo. Kao što prethodno rekoh, prestanite se kititi tuđim perjem, E evo pito sam \"nekog švabu\" kaže da si neuk što se tiče Žalice :)))))
Pitaj nekog ko nije iz Bosne je li cuo za Pjera Zalicu?Npr.nekog Svabu,Talijana ili Francuza.Film Grbavica je dobar ali nikada to ne bi bio da nije npr. Mirjane Kranovic itd. I sta si podastro te satro nagrade kao da ste Vi neka hiper uspjesna nacija. Bolje da si napisao Emir Kusturica koji je sto se tice kinematografije tata na ovim prostorima, a i sire.Ruku na srce kriticaru. Ovdje je rijec o fudbalu. O tome mi pisi. O nedosanjanim snovima BiH reprezentacije. Pisi mi kako ste(smo) otisli na SP ili na EP,kako ste(smo) dali Portugalu tricu,itd... Kakav bolan Pjer Zalica i bakaraci.Citav svijet prica o fudbalu, a ti se uhvatio satro kinematografije i Enisa Beslagica. :) Halo bolan decko?!
Žbanić koja također nije čemu :))) Nagrada \"Zlatni medvjed\" za igrani film \"Grbavica\" Nagrada ekumenskog žirija za igrani film \"Grbavica\" Nagrada za mir za igrani film \"Grbavica\" Nagrada \"Veliki pečat\" za najbolji film u regionalnoj konkurenciji I. međunarodnog festivala dokumentarnog filma \"ZagrebDox\" Nagrada Soros centra za suvremenu umjetnost za film \"Autobiografija\" Nagrada Soros centra za suvremenu umjetnost za film \"Poslije, poslije\" Specijalna nagrada na SFF-u 1998. za dokumentarni film \"Noć je, mi svijetlimo\" Nagrada žirija New York Expo film festivala 1999. za dokumentarni film \"Noć je, mi svijetlimo\" Special Mention na Alpe Adria film festivalu za dokumentarni film \"Crvene gumene čizme\" Pa gdje si kritičaru, nisam te prepoznao ....
Pjer Žalica koji nije čemu :) \"Srebrni leopard\" na filmskom festivalu u Locarnu, Pobjednik je 3. Marraches Film Festivala u Maroku, Nagrada za najbolji kratki igrani film - 4. SFF Sarajevo, BiH - 1998. Specijalna nagrada - Split 1996, Filmski festival Split, Hrvatska - 1996. Zlatna arena, Pulski filmski festival, Pula, Hrvatska - 1995. Special Mention - FIPA festival - Bijaric, Francuska 1995. Special Mention - Münhen, Feliks - godišnja nagrada Evropske filmske akademije za dokumentarni film 1994. Srce Sarajeva na SFF-u za film Gori Vatra....
Momak Srbin je Srbin odakle god on dolazio,valjda ti je to jasno.Iz Bosne ,Srbije,Hrvatske itd..Pola tih sto si nabrojao je steklo slavu u bivsoj Jugoslaviji.I nije ih iznjedrila Bosna nego Jugoslavija,ako ces na taj nacin gledati.Pocev od Barbareza,Nadarevica Mustafe(iz RS-a rodom) Basica,Sidrana itd. Beslagic,Zalica,Banic i nisu neki nivo,osim Tanovica.Ali i on se izgubio poslije Oskara.Kada bih nabrajao srpske uspjehe,ti tvoji bi bili smijesni.Uz sve postovanje ipak ste vi narod koji je prije nekoliko godina dosao svijesti.Sto ne znaci da je to negativno. Zato te i puca nacionalni naboj.I nisam ja taj koji nabraja uspjesne ljude iz Bosne. Znam ja da bi ti volio da Miske prouci nesto kada izlazi na teren,ali on se ipak prekrsti i servira loptu na tanjir Dzeki. Sta si zapeo za RS kao da je ista nastala bez volje Bosnjaka.Koji moj ste prihvatali RS kada vam ne pase.Poslije j.e.b.anja nema kajanja.
Pa upravo ti potenciras nacionalno, kažeš da spominjes Misketa jer je bosanski srbin :))) a meni imputiraš nacionalnu onesviještenost.... nisam li ja spomenuo Pjera Žalicu, Sergeja Barbareza, bend Zoster sve Hrvati ... Ne razumijem te... ali nemam volje da objašnjavam više.... Ja samo pitam, šta je od rata na ovamo, dakle od kada postoji rep. srpska proizašlo kvalitetno iz tog entiteta kojim se busate, svjetsko a naše ????? Valjda ti je jasno da je Miske prve fudbalske korake naučio u Njemačkoj, i da su svi timovi za koje je igrao njemački.
Misketa spominjem jer je Srbin iz RS i igra za BiH. Ti zelis da poredis Srbe i Bosnjake u svemu ili? Zelis ta odredjujes ko je Srbin a ko nije.Svaka cast tim nabrojanim ali kada bih ja nabrajao ti bi se osjecao malim. Shvatam da te puca nacionaqlni naboj i da ti je drago sto je Srbija izgubila,ali spusti malo loptu na zemlju.Bosna i Hercegovina nije samo zemlja Bosnjaka!
?
Zašto spominješ opet Misimovića , nikada nije igrao ni za jedan klub u šumskoj. Dakle njega zaboravi, nije produkt ovih prostora u fudbalskom smislu, ali na svu sreću igra za nas. A vidiš ja mogu spomenuti Džeku jer je igrao za Želju, mogu spomenuti Salihamidžića jer je igrao za Velež kao i Barbarez, tu je Baljić igrao za Želju kasnije za Real Madrid. O tome ti pričam, ne spominjem Mirzu Delibašića, Safeta Sušića i slične veličine kao što ti spominješ Beneša ili Lošu, govorim o poslijeratnim ljudima, djelima....
Pa prvo ću ti reći na kulturnom planu, čudi me da ne znaš za Oskara iz svijeta filma, Zlatnog Medvjeda iz Berlina i ne znam ti ni ja kolliko više priznanja iz filmske umjetnosti. Zatim što se tiče književnosti tu je Abdulah Sidran koji je prevođen na engleski, francuski, njemački, italijanski. Glumci Hadžihafizbegović, Mustafa Nadarević, Senad Bašić, Enis Bešlagić ... Svjetski priznati režiseri Pjer Žalica, Aida Begić, pomenuti Jasmila Žbanić, Danis Tanović.... Imamo Letu Štuke regionalni rok fenomen, Laku - dobitnika MTV nagrade, Zoster, Defence, Damira Imamović trio, Mostar Sevdah, Dubiozu Kolektiv koja je trenutno završila turneju po Evropi. Slikari kao Mersad Berber, Hundur, Safet Zec....
Momak , smijesan si. Sta je to federacija dala i na kojem se to takmicenju ista takmici? Nabroji mi na koje se ti uspjehe ponosis koje je postigla federacija. Dovoljno je da ti kazem Zvjezdan Misimovic posto je rijec o fudbalu,i da stojis mirno. Né zelim se raspravljati sa tobom na tako primitivnom nivou. Da ti je stalo do Bosne i Hercegovine ovakve nebuloze nikada ne bi iznosio u javnost. Upoznaj svoju domovinu da bi je vise volio. Osim ako nisi ogranicen od Bascarsije do Ilidze.
@ :) Nemoj tako pa imaju Borisa Režaka lmao , a tu je naravno i poslanik u parlamentu Slavko Jovičić Slavuj ! Jadnici čovjek pita neki uspjeh svjetskih razmjera, a oni spominju kup bosne u fudbalskoj prebij me ligi... ufffff
Dakle da ponovim pošto mnogo glumite : DANAS U OVOM TRENUTKU šta je to što je iznjedrila ta vaša republika (kako smiješno zvuči) neka ličnost, glumac, režiser, bend, pisac...neko naučno, umjetničko djelo ?