Demonstracija sile
0

Nijemci "pregazili" Australiju

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Reprezentacija Njemačke u velikom je stilu otvorila Svjetsko prvenstvo. Stradala je selekcija Australije, koja je u 90 minuta nadigrana na svim poljima.

Rani pogodak dao je krila Nijemcima. “Projektil” je, nakon što mu je povratnu loptu u šesnaestercu dao Muller, uputio Lukas Podolski. Schwarzer je uspio samo rukama odbiti loptu u vlastitu mrežu. Bilo je to u 8. minuti.

Postignuti pogodak "elfu" ni izbliza nije bio dosta. Nastavili su trkom i brzim akcijama "lomiti" protivnika. Isplatilo se to već u 27. minuti, kad je glavom poentirao Klose, a na centaršut Lahma. Time je, praktično, susret već bio riješen već u prvom poluvremenu.

Australcima su sve lađe potonule već u 56. minuti, kad je direktan crveni karton, nakon neopreznog starta s leđa nad Schweinsteigerom, zaradio Tim Cahill.

Do kraja Nijemcima i nije bilo teško da nastave u istom ritmu kako su i počeli, te s još dva gola u mreži Schwarzera pokažu da itekako računaju na visoki plasman na ovom Mundijalu. Pogodili su Muller i Cacau, u 68. i 70. minuti.

Svjetsko nogometno prvenstvo, 1. kolo grupe D:

Njemačka - Australija 4-0 (Podolski 8, Klose 27, Müller 68, Cacau 70)

Gana - Srbija 1-0 (Gyan 83-11m)

Tabela: 1. Njemačka 3, 2. Gana 3, 3. Srbija 0, 4. Australija 0.