Nogomet
0

Ni Berbatov nije mogao srušiti Birmingham

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Manchester Uniteda su se brzopotezno vratili na prvo mjesto tabele domaćeg prvenstva. No, pitanje je koliko ih to može zadovoljiti jer su kod Birminghama u utakmici 20. kola Premiershipa odigrali 1-1.

Sada na vrhu tabele dva kluba uz Manchestera, United i City, imaju po 38 bodova, no ipak je velika razlika u svemu jer United ima dvije utakmice manje.

Svi su znali da će gostovanje Fergusonovih nogometaša kod Birminghama biti krajnje opasno, a takvo što je i pokazalo devedeset minuta utakmice. Birmingham je jedan od najčvršćih domaćina u Premiershipu (do utorka su imali tri pobjede, četiri remija i samo jedan poraz), te i tokom ove utakmice nije bio inferioran ni u jednom pogledu.

Izgledalo je da će ih slomiti jedno majstorstvo Bugarina Dimitra Berbatova, koji je ove sezone po ko zna koliko puta spašavao United. U 58. minuti je petom započeo akciju s Gibsonom negdje oko centra. Gibson je povukao, vratio loptu Berbatovu, a ovaj je u trku s desetak metara pogodio bliži ugao gola domaćina. Bio je to četrnaesti pogodak Berbatova u sezoni, te je prvi strijelac lige.

Ipak, zasluženi remi na kraju je donio Lee Bowyer u 90. minuti. Žigić je glavom spustio loptu na koju je uklizao Bowyer i pospremio je iza Van der Sara.

Recimo da ipak veći žal nakon svega mogu osjećati gosti. Dva puta su tokom utakmice pogađali i okvir gola, jednom Giggs, a jednom Berbatov.

Premiership, 20. kolo:

Birmingham - Manchester United 1-1 (Bowyer 90 / Berbatov 58) West Ham - Everton 1-1 (Hibbert 16-ag / Coleman 42) Tottenham - Newcastle 2-0 (Lennon 57, Bale 81) Manchester City - Aston Villa 4-0 (Balotelli 8-11m, 27, 55-11m, Lescott 13) West Bromwich - Blackburn 1-3 (Thomas 17 / Kalinić 3, 53, Diouf 62) Stoke - Fulham 0-2 (Baird 4, 10) Sunderland - Blackpool 0-2 (Campbell 50, 90)