Premiership
0

Birmingham i Villa podijelili bodove

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Birmingham Cityja i Aston Villa odigrali su neodlučeno 1-1 u gradskom derbiju 23. kola engleskog Premiershipa.

I drugi su put tako ove sezone ove ekipe podijelile bodove, ali teško je vjerovati da time mogu biti potpuno zadovoljni budući da su i jedni i drugi pri samom dnu tabele i današnji im rezultat neće puno pomoći za bijeg iz neugodne pozicije. No, za utjehu, i jedni su i drugi izbjegli poraz, a njemu je svakako bliže bio Birmingham budući da su gostujući nogometaši pogodili dvije grede tokom utakmice.

City je poveo u 49. minuti pogotkom Rogera Johnsona do kojeg se lopta odbila nakon slobodnog udarca. Villa je izjednačila u 73. minuti kada se lopta koju je udario James Collins odbila od domaćeg braniča i prevarila golmana Bena Fostera. U sudačkoj je nadoknadi dobru priliku za Birmingham imao Nikola Žigić, ali je lopta otišla koji centimetar pored vratnice. Cityju je ovo, inače, već 11. remi ove sezone.

I drugi dosad završeni nedjeljni dvoboj zaključen je istim rezultatom, s time da je Sunderland pred svojim navijačima izjednačio protiv Newcastlea u posljednjim trenucima. Kevin Nolan je pogodio za "svrake" u 52. minuti nakon kornera (to mu je deseti gol sezone), a bod je domaćima donio Ganac Asamoah Gyan.

Premiership, 23. kolo:

Birmingham - Aston Villa 1-1 (Johnson 49 / Collins 73) Sunderland - Newcastle 1-1 (Gyan 90 / Nolan 52)

Kasnije:

Liverpool - Everton Tottenham - Manchester United

Redoslijed: 1. Manchester City 45, 2. Manchester United 44 (-3), 3. Arsenal 43 (-1), 4. Chelsea 38 (-1), 5. Tottenham 36 (-2), 6. Sunderland 34...