Oduševljen saigračem
72

Neymar: Želim Mbappeu biti ono što je meni Messi bio u Barceloni

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš PSG-a Neymar bio je izrazito zadovoljan nakon pobjede njegove ekipe na gostovanju kod Anderlechta u utakmici 3. kola grupne faze Lige prvaka rezultatom 4:0, a nakon meča posebno je pohvalio saigrača Kyliana Mbappea.

Podsjećamo, francuski tim u Belgiji je slavio golovima Mbappea, Cavanija, Neymara i Di Marije, a nakon ove pobjede na svom kontu imaju maksimalnih devet bodova.

Neymar je nakon meča rekao kako je u posljednjem trenutku promijenio odluku na koji način će izvesti slobodan udarac iz kojeg je u stilu Ronaldinha postigao gol za 3:0.

"Ronaldinho bi trebao biti sretan, uvijek učim od najboljih. Dok je igrao fudbal, bio je inteligentan u svakom trenutku utakmice, ali nisam razmišljao o njemu. Tek poslije sam shvatio da je moj slobodan udarac veoma sličan onom koji je on izveo i da je gotovo isti. Htio sam šutirati preko živog zida, ali sam prije udarca promijenio odluku", rekao je Neymar.

Posebnu pohvalu nakon meča uputio je na račun mladog Kyliana Mbappea koji je naljeto stigao u PSG iz Monaca, a Brazilac je rekao kako će pokušati učiniti za saigrača isto što je i Messi učinio za Neymara u vrijeme dok su zajedno igrali u Barceloni.

"On je sjajan fudbaler koji igra na odličnom nivou. Ima sve kvalitete da postane veliko ime u svijetu fudbala i ja sam njegov fan. Želim mu pomoći u svakom smislu i nadam se da ću mu biti od pomoći kao što je Messi u Barceloni bio meni", dodao je Neymar nakon utakmice.

U sljedećem kolu PSG će igrati protiv Marseillea u gostima, a nakon toga ih očekuje domaći meč protiv Nice.