Nogomet
0

Neymar: Barcelona je najbolja ekipa svijeta

Totalsport
Neymar
Neymar
Napadač Santosa i brazilske reprezentacije Neymar izjavio je kako smatra da je Barcelona najbolja ekipa na svijetu, ali i da jedva čeka okršaj protiv iste.

Neymar je sa Santosom osvojio ovogodišnje izdanje Cope Libertadores čime se brazilska ekipa kvalificirala za Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem bi se vrlo lako mogla sresti s europskim prvakom Barcelonom u finalu.

"Barcelona je najbolja ekipa svijeta koja posjeduje najbolje svjetske igrače, ali mi ćemo uprkos tome igrati svoj nogomet kada se sretnemo na terenu", izjavio je Neymar na FIFA-inoj internetskoj stranici.

"Suprotstaviti se Barceloni nije lako. Smatram da ne postoji neka taktika koja bi ih onemogućila u onome što rade. Možemo se samo moliti da odigramo nadahnutu odnosno najbolju utakmicu svojih života", veli Neymar.

"Međutim, prije nego li i pomislimo na finale s Barcelonom moramo pobijediti u utakmici polufinala koja će također biti veliki test za nas", zaključio je Brazilac.

Neymaru (19) bi nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu mogao biti i posljednji s obzirom da su se, kako piše španska Marca, Santos i Real Madrid dogovorili da će mladi Brazilac po završetku takmičenja preseliti u "kraljevski klub".