Odbacio glasine o prelasku u Real
0

Neymar: Ostajem u Santosu do Olimpijskih igara

Totalsport
Neymar (Foto: Reuters)
Neymar (Foto: Reuters)
Napadač brazilske reprezentacije, 19-godišnji Neymar, još jednom je čvrsto odbacio glasine o transferu iz Santosa u Real Madrid ili Barcelonu.

"Meni je čast što me povezuju s najslavnijim i najtrofejnijim španskim klubovima. No, sretan sam što igram u Brazilu, blizu svoje porodice i prijatelja. Već sam ranije odlučio da trenutno neću napuštati Santos. Prema tome, ostat ću u njemu i nakon sljedećeg prelaznog roka, do Olimpijskih igara u Londonu. Nisam postigao dogovor ni s jednim klubom o transferu", nedvosmisleno je izjavio Neymar na konferenciji za novinare.

"Nadam se da će u sljedećem ljetnom prelaznom roku opet ta ista dva velika kluba imati želju dovesti me u svoje redove. Možda i neki drugi klubovi. Dotad ću imati puno vremena za razmišljanje. No, doista se radujem što ću igrati za Santos sljedeće godine, kada će klub slaviti stogodišnjicu osnivanja", dodao je Neymar.

Brazilski dragulj imat će u decembru priliku zaigrati za Santos na FIFA-inom klupskom Svjetskom prvenstvu, na kojem će nastupiti i Barcelona. Santos je to pravo ostvario osvajanjem Copa Libertadoresa, južnoameričke verzije lige prvaka, ranije ove godine. Neymar je igrao ključnu ulogu u uspjehu svog kluba.

Brazilski dnevnik Estadao u nedjelju je objavio vijest da je Neymar prošao ljekarski pregled u bolnici Sao Paula, kojem je prisustvovao ljekar Reala, te da će u ponedjeljak potpisati ugovor s "kraljevskim klubom".

"Već sam umoran od takvih priča. Istina je jedino da sam bio u bolnici, ali iz privatnih razloga. Svaki dan me mediji prodaju u drugi klub. Stoga vam još jednom kažem, posljednji put, da trenutno ne odlazim iz Santosa", zaključio je Neymar.