Nogomet
0

Neymar: Moja sudbina je u rukama Boga

Totalsport
Neymar
Neymar
Meta Real Madrida ovog ljeta, Brazilac Neymar, ponovio je po ko zna koji put da je sretan u Santosu, ali je otkrio da mu je san zaigrati u nogometnoj Ligi prvaka.

Napadača brazilske nogometne vrste konstantno povezuju s Real Madridom, no 19-godišnjak se ne zamara time već se koncentriše na uzvratni susret finala Copa Libertadores protiv urugvajskog Penarola. Podsjetimo prva utakmica igrana u Urugvaju završila je bez pobjednika, 0-0.

"Trenutno razmišljam samo o uzvratnoj utakmici finala. No, prvenstveno želim ostati u Santosu, jer sreća kluba, moje porodice, mojih navijača i mene je najvažnija stvar na svijetu", rekao je Neymar.

Brazilac je ipak otkrio bi li volio jednoga dana zaigrati u najjačem klupskom takmičenju na svijetu - Ligi prvaka.

"Naravno. To je ostvarenje sna za svakog igrača. Igrati u takvom takmičenju je privilegija i nadam se da će mi se to jednoga dana i ostvariti", kaže napadač Santosa.

Neymar je vrlo skroman i pobožan nogometaš pa tako smatra da je njegova sudbina kao čovjeka, ali i nogometaša, u Božijim rukama.

"Imam ugovor u Santosu i jako sam sretan. Moja budućnost je u rukama Boga. Prelazak u Evropu može se dogoditi sutra, za dvije ili pet godina. Morao bih sjesti i dobro porazgovarati i odlučiti sa svojim roditeljima oko toga", zaključio je Neymar.