Najizglednija varijanta
0

Neymar idućeg ljeta u Real Madridu

Totalsport
Neymar
Neymar
Uprkos brojnim ponudama koje je imao od strane Real Madrida, Barcelone i Chelseaja, 19-godišnji brazilski nogometaš Neymar i dalje je član Santosa.

Nakon mnogih priča iskristalizirali su se Real i Barcelona kao posljednji kupci koji su blizu dovođenja jednog od najtalentiranijih nogometaša današnjice. Barcelona je po tom pitanju bila spremna čekati januarski prijelazni rok 2012. godine, dok je Real požurivao stvar i želio dovesti Neymara što prije.

Igrač, njegov klub, kao i njegov menadžer, su definitivno odbili mogućnost da već ovog ljeta ode prema Evropi. Spominjalo se Neymarovo nastupanje na Svjetskom klupskom prvenstvu (decembar) u dresu Santosa, što mu je jedan od klupskih prioriteta.

No, kako stvari stoje, izgledno je da Neymar neće niti u januaru krenuti prema Evropi, već idućeg ljeta. Ipak, ako ništa drugo, njegov menadžer je najavio da je sve izglednije kako će doći u madridski klub.

"Nikome nije u interesu da tokom sezone, u januaru, dođe u Evropu. To nije dobro za njega, ali niti za klub koji bi pojačao", rekao je Wagner Ribeiro, igračev menadžer i dodao: "Transfer će se, sasvim je izgledno, realizirati nakon Olimpijskih igara 2012. godine. Da, sve je očitije da će to biti Real".