Na ljeto će reći zbogom Brazilu
0

Dogovoren transfer Neymara u Real za 58 miliona eura?

Totalsport
Neymar (Foto: Reuters)
Neymar (Foto: Reuters)
Budućnost 19-godišnjeg brazilskog nogometnog majstora Neymara i dalje je vrlo zanimljiva tema u svijetu nogometa, a nove glasine su se pojavile tokom ovog petka.

Bilo je znano da su Real, Barcelona i Chelsea u velikoj utrci za Brazilcem, ali je ipak bilo očigledno da će dva španska giganta, Madriđani i Katalonci, i po njegovom pitanju imati veliki boj.

Spominjalo se da je Neymar potpisao predugovor s Barcelonom, poslije se u istom kontekstu govorilo za Real, a jedan od brazilskih izvoda navodi:

"Određeni potpisi su stavljeni na papir. U pitanju je odlazak u Real Madrid, na ljeto 2012. godine i to za 58 miliona eura".

U toj borbi za ovim talentiranim igračem Real i Barça su željeli preduhitriti jedni druge, ali su Neymar i njegov klub Santos stalno stopirali brzi odlazak, jer obje strane žele da Neymar bude u brazilskom klubu kada se krajem godine održava Svjetsko klupsko prvenstvo, a na kojem će nastupiti i Santos.

Najraniji mogući datum odlaska bi mogao biti januar 2012. godine, no evidentno je da će tek na ljeto Neymar reći zbogom brazilskom nogometu. I kako je sve očiglednije, otići će u Real.