Nogomet
218

New York Times: Poništenim golom BiH spriječili da ode u osminu finala

Anadolija
Navijačica BiH u Salvadoru (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Navijačica BiH u Salvadoru (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Američki list “The New York Times” nakon utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je savladala Iran sa 3:1, ali se nije uspjela plasirati u osminu finala na Mundijalu u Brazilu, piše kako je žalosno vidjeti da BiH nije nastavila takmičenje u Brazilu zbog poništenog pogotka Bosancima i Hercegovcima u utakmici protiv Nigerije.

“BIH je savladala Iran sa 3:1 u posljednjoj utakmici grupe F na Mundijalu u Brazilu. BiH neće ići dalje najviše zbog poništenog gola u utakmici protiv Nigerije. Napadač BiH Edin Džeko u toj utakmici je postigao gol, ali je linijska sudija svirao ofsajd koji nije uopšte postojao. Da je Bosancima i Hercegovcima priznat taj gol oni bi danas već bili među 16 najboljih ekipa”, piše ovaj list.

Američki list navodi kako je selektor BiH Safet Sušić na teren izveo jedan promijenjen sastav u odnosu na utakmicu protiv Nigerije, napominjući kako je BiH upisala prvu pobjedu na Mundijalu.

Iz grupe F u osminu finala Mundijala su prošli Argentina kao prvoplasirana i Nigerija kao drugoplasirani tim, dok su takmičenje završili BiH koja je treća u grupi i Iran kao posljednji.