Doživio i dva poraza
81

Nevjerovatni Xavi s Barcelonom za godinu dana čak pet puta pobijedio Real Madrid

K. H.
Xavi Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Xavi Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Španski trener Xavi Hernandez čak pet puta je pobijedio Real Madrid u proteklih godinu dana, računajući mečeve u svim takmičenjima, čak i jedan prijateljski, navodi zvanična stranica katalonskog kluba.

Prvi El Clasico Xavi je odigrao 12. januara 2022. godine, no tu je Barcelona u meču Superkupa doživjela poraz rezultatom 3:2 nakon produžetaka. Ipak, u tom trenutku Xavi je tek dva mjeseca bio na klupi ovog tima, nakon čega je počela potpuno drugačija serija rezultata protiv najvećeg rivala.

Prvu pobjedu ostvario je već u martu 2022. godine kada je na stadionu Santiago Bernabeu pobijedio Real s velikih 4:0, da bi narednu pobjedu, iako nezvaničnu, ostvario u prijateljskom meču koji je odigran tokom ljetnih priprema.

Real je bio bolji od Barcelone u ligaškom meču koji je odigran u ovoj sezoni rezultatom 3:1, nakon čega su uslijedile tri uzastopne pobjede Barcelone.

Prvo su u Superkupu slavili rezultatom 3:1, zatim su u prvoj utakmici Kupa Kralja pobijedili Real sa 1:0 u gostima, a posljednju pobjedu, petu u posljednjih godinu dana, ostvarili su u nedjelju kada su slavili sa 2:1.

Naredni meč Barcelone i Reala igra se 5. aprila i to u okviru Kupa Kralja.