Kup kralja
0

Neuvjerljivi Real do pobjede kod trećeligaša

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon novog kraha protiv najvećeg suparnika Barcelone, nogometaši Real Madrida utješili su se pobjedom u Kupu kralja protiv trećeligaša Ponferradine.

Ekipa Josea Mourinha kao gost je slavila s 2-0 u prvoj utakmici šesnaestine finala natjecanja koje je osvojila prošle sezone. Izveo je portugalski stručnjak na teren u Ponferradi prilično ''šarenu'' ekipu, ali ipak s nekoliko zvijezda, uključujući i Cristiana Ronalda.

Nije to, međutim, bilo dovoljno ''kraljevskom klubu'' za uvjerljivu predstavu. Madriđani su se prilično namučili, ali ipak došli do prednosti koja im je širom otvorila vrata osmine finala koju će morati potvrditi 20. decembra na Santiago Bernabeuu.

Real je poveo u 29. minuti pogotkom Josea Marije Callejona kojem je asistirao Sami Khedira. Hrabri domaći nogometaši su na početku drugog dijela imali čak i više prilika, a najveća je bila ona Luisa Domenecha koji je u 51. minuti pogodio gredu.

U 69. minuti Real je ostao s igračem manje budući da je zbog drugog žutog kartona isključen Raul Albiol. Samo pet minuta kasnije Cristiano Ronaldo je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i udarcem iskosa svladao nesigurnog golmana Ponferradine Orlanda Quintanu za konačnih 2-0. Portugalcu je to 22. gol u Realovu dresu ove sezone.

Valencia je kod trećeligaša Cadiza izvukla samo 0-0 iako je igrala praktički u najjačem sastavu. Uzvrat na Mestalli na rasporedu je 22. decembra.

 Kup kralja, 1/16 finala, prve utakmice:

Ponferradina - Real Madrid 0-2 (Callejon 29, Ronaldo 74) Cadiz - Valencia 0-0