Nogomet
2

Neuer propušta posljednju pripremnu utakmicu

Totalsport
Manuel Neuer (Foto: EPA)
Manuel Neuer (Foto: EPA)
Njemačka će posljednju pripremnu utakmicu uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo odigrati protiv Armenije, a u tom susretu neće nastupiti Manuel Neuer koji je još u fazi oporavka.

Manuel Neuer još uvijek liječi povredu ramena i iako je Joachim Löw najavljivao kako bi Neuer mogao nastupiti u susretu protiv Armenije, to se neće dogoditi. Golman minhenskog Bayerna još nije počeo raditi s ostalim igračima i tek se očekuje njegov ulazak u puni trening.

"Manuel je naporno radio, ali sjeli smo i porazgovarali te odlučili da nećemo rizikovati i da neće nastupiti u ovom susretu iako je rizik od povrede minimalan. Za prvi susret protiv Portugala neće biti problema. Kada dođemo u Brazil, priključit će se radu s ostalim igračima i bit će sve u redu", rekao je Löw.

"Dosta je radio na jačanju ramena i ruke i siguran sam da će biti potpuno spreman. Od njega očekujemo da će najnormalnije nastupati u Brazilu, uopće ne razmišljamo o drugim opcijama", potvrdio je njemački selektor.

Dok će Neuer propustiti ovaj dvoboj, Philipp Lahm prema pisanjima njemačkih medija bit će u početnoj postavi protiv Armenije. Neuera će na golu zamijeniti čuvar mreže dortmundske Borussije Roman Weidenfeller.