Na pomolu fuzija Olimpica i Slobode
137

Nermin Demirović: Fukare zaslužuju više radosti

Piše: Edin Isanović
Fudbaleri, stručni štab i Uprava FK Olimpic danas su zajedničkim ručkom okončali jesenji dio Premijer lige BiH. Ipak, pojavila se tema koja je zaintrigirala mnoge. Vijest da je moguća fuzija FK Olimpic i FK Sloboda veoma brzo se proširila Tuzlom i cijelom BiH, pa nema dileme da je bilo potrebno potražiti informaciju više.

Na jednostavno pitanje hoće li doći do te fuzije zatražili smo odgovor od direktora FK Olimpic Nermina Demirovića.

“Htio neko to priznati ili ne, danas je Olimpic na trećem mjestu i svake godine je sve bliže evropskim takmičenjima. Niko nam nije dao podršku i nemamo obavezu prema bilo kome, pa tako možemo birati naš put. Naprotiv, mnogi zatvaraju oči kada se govori o ovom klubu. Ovo govorim, jer bi mnogi poželjeli u svojoj sredini imati zdrav klub sa takvim rezultatima. Ja ne kažem da će doći do fuzije FK Sloboda i FK Olimpic. Za sada je tu ideja i više ne zavisi od nas, ali ako se sagleda šta dva kluba trebaju, šta bi koristilo, moram priznati da to donosi samo pozitivne stvari”, kaže Demirović za Klix.ba.

Direktor Vukova naglašava da se radi tek o ideji, ali misli da to oko imena za Olimpic nije najbitnije.

“To je stvar koja puno znači navijačima Slobode i zašto im tu išta uzimati. Treba im dati borce na terenu, velike utakmice i radost. Fukare su navijači koji su doživjeli najviše razočaranja, iako su tako vjerni klubu. Sa druge strane, dres je forma i može biti lijep ili ružan u svakoj boji. Bitno je koliko je taj dres natopljen znojem, ko ga nosi i šta je sve spreman učiniti za taj dres. Uostalom crno-crveni dres može izgledati veoma moćno, ako se ispune neki preduslovi”, zaključio je naš sagovornik.

Ako se ova ideja realizuje Olimpic bi već na proljeće mogao preseliti na Tušanj.